Ειδήσεις

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας


Κατόπιν προτροπής της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδοςη Ιερά μας Μητρόπολη συγκέντρωσε από την Κυριακή 12 έως και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023 στους Ιερούς Ναούς της, πάνω από 15 (δεκαπέντε) τόνους τροφίμων μακράς διαρκείας και εμφιαλωμένων νερών.

Την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023, ξεκίνησε η ανθρωπιστική βοήθεια από Καρδίτσα για Αθήνα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καρδίτσης, όπου ήταν ο χώρος συγκέντρωσης της ανθρωπιστικής βοήθειας, μίλησε με θερμά λόγια και ευχαριστίες προς τους ιερείς και χριστιανούς της Ιεράς μας Μητροπόλεως που ο καθένας από το υστέρημά του ή το περίσσευμά του διέθεσε την αγάπη του και συγκεντρώθηκε όλη αυτή η βοήθεια.

Τέλος, ευχαρίστησε για το όλο συντονισμό της διαδικασίας το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως, του οποίου οι εθελοντές συγκέντρωσαν τα τρόφιμα από τους Ιερούς Ναούς, τα καταμέτρησαν, τα συσκεύασαν και ταχτοποίησαν σε μπαλέτες για να μπορέσουν να ταξιδέψουν με ασφάλεια, αρχικά στην Αθήνα, όπου θα παραδοθούν στην Φιλανθρωπική Οργάνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», και από εκεί στις πληγείσες από το σεισμό περιοχές της Συρίας και της Τουρκίας.

 

Προηγούμενο άρθρο ΣΘΕΒ: Το Startup Europe Week 2023 έρχεται στις 15 Μαρτίου στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως της Καρδίτσας