Ειδήσεις

Αριστοτέλης Σπάνιας: Η γεωργία αποτελεί τον σημαντικότερο πυλώνα ανάπτυξης για το νομό μας


Η γεωργία αποτελεί  τον σημαντικότερο πυλώνα  ανάπτυξης για το νομό μας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα  η κοινωνική και επαγγελματική του δομή, οι  διατροφικές συνήθειες, αλλά και ολόκληρη η τοπική οικονομία  να είναι άμεσα συνδεδεμένη με αυτή.

Τις τελευταίες δεκαετίες στο νομό Καρδίτσας, η καλλιέργεια που προωθήθηκε, επιδοτήθηκε, αλλά και άντεξε στις συνθήκες του κάμπου, είναι το βαμβάκι. Το βαμβάκι  στηρίζει την τοπική οικονομία, οι Καρδιτσιώτες αγρότες έχουν αποκτήσει τεχνογνωσία πάνω στην καλλιέργεια του, δίνοντας τους έτσι την δυνατότητα να παράγουν ένα προϊόν  υψηλών προδιαγραφών.

Η παγκοσμιοποίηση η αυξημένη ζήτηση οι απρόβλεπτοι παράγοντες, ο μικρός κλήρος, η έλλειψη σύνδεσης του παραγωγού με την αγορά (ζητούμενο-παραγόμενο) μειώνουν την αγοραστική δύναμη του προϊόντος και αυξάνουν δυσανάλογα το κόστος.

Χρέος μας η στήριξη και η υπεράσπιση του αγρότη και του κτηνοτρόφου, οι οποίοι αποτελούν την κινητήριο δύναμη που μπορεί να στηρίξει τον Νομό Καρδίτσας. τόνισε ο Υπ. Βουλευτής της Ν.Δ κ.Τέλης Σπάνιας

 

 

Προηγούμενο άρθρο Επερώτηση για την μη αποκατάσταση της καταστραμμένης γέφυρας του δρόμου Νεράϊδας – Μοναστήρι – Γιαννουσέϊκα
Επόμενο άρθρο Το 1ο ΕΠΑ.Λ. Μουζακίου υλοποίησε την τέταρτη κινητικότητα Εράσμους