Ειδήσεις

Επερώτηση για την μη αποκατάσταση της καταστραμμένης γέφυρας του δρόμου Νεράϊδας – Μοναστήρι – Γιαννουσέϊκα


Η γέφυρα τύπου Belley «μπέλεϋ» (στρατιωτική), που βρίσκεται στο Σαρανταπορίτη ποταμό, στο δρόμο που ενώνει τις Τοπικές Κοινότητες Νεράϊδας και Καροπλεσίου, στη διασταύρωση Νεράϊδα – Μοναστήρι – Γιαννουσέϊκα στα ορεινά του Δήμου Καρδίτσας, αλλά και του οδικού άξονα Λίμνης Πλαστήρα-Καρπενησίου, έχει υποστεί μεγάλες ζημιές από τον ΙΑΝΟ και την πάροδο του χρόνου, με κίνδυνο να καταρρεύσει εντελώς.

Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να περάσει αυτοκίνητο, γιατί η κοιτόστρωση που βρίσκεται κάτω από το σώμα της γέφυρας, ενισχυτική των βάθρων – τοιχίων στήριξης της γέφυρας έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, πολλά ξύλα από το δάπεδο της γέφυρας έσπασαν και ορισμένες χοντρές λαμαρίνες που κάποιοι έβαλαν στο δάπεδο, ξεκόλλησαν, λύγισαν και είναι πλέον εμπόδιο για όλα τα οχήματα.

Και ενώ αυτά τα προβλήματα προκλήθηκαν κυρίως από τον ΙΑΝΟ, σχεδόν πριν 3 χρόνια, η περιφερειακή αρχή δεν έκανε καμία παρέμβαση ως τώρα για την αποκατάστασή της, παρά την επικινδυνότητά της και την σημασία που έχει για τους κατοίκους της περιοχής.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαικής Συσπείρωσης, θεωρώντας απαράδεκτο το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει επισκευαστεί η συγκεκριμένη γέφυρα, επερωτάμε την περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας:

Α) Γιατί μέχρι σήμερα δεν προχώρησε στην αποκατάστασή της συγκεκριμένης γέφυρας;

Β) Με δεδομένη την επικινδυνότητα-ακαταλληλότητα, αλλά και την σημασία που έχει για τους κατοίκους της περιοχής, πρέπει άμεσα να ξεκινήσει η επισκευή της. Πότε σκοπεύει η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, να το κάνει;

 

Προηγούμενο άρθρο Ρυθμίσεις κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως των Σοφάδων
Επόμενο άρθρο Αριστοτέλης Σπάνιας: Η γεωργία αποτελεί τον σημαντικότερο πυλώνα ανάπτυξης για το νομό μας