Ειδήσεις

Αριστοτέλης Σπάνιας: Η ΝΔ απέδειξε έμπρακτα ότι πιστεύει στην ισότητα ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες


Εκτός των άλλων παρεμβάσεων κατά τη διάρκεια της τετραετούς διακυβέρνησης η ΝΔ και προσωπικά ο Κυριάκος  Μητσοτάκης απέδειξε έμπρακτα ότι πιστεύει στην ισότητα ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες.Έτσι εφάρμοσε πολιτικές και μεταξύ άλλων πέτυχε να αναγνωριστεί η Ελλάδα ως μία από τις 12 χώρες σε όλο τον κόσμο, που έχουν πλήρη νομική ισότητα ανδρών και γυναικών. Προχώρησε στον σχεδιασμό πολιτικών προτάσεων για τον περιορισμό των φαινομένων που δυσκολεύουν την γυναίκα στον χώρο της εργασίας, προωθώντας συγχρόνως δράσεις και προγράμματα ώστε να διευκολυνθούν οι μητέρες. Θεσπίστηκε η δωρεάν παροχή νομικής προστασίας σε θύματα ενδοοικογενειακής βίας, ιδρύθηκαν 18 επιχειρησιακά γραφεία αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας και κυρώθηκε η σύμβαση 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για την εξάλειψη της βίας και παρενόχλησης στο χώρο της εργασίας.

Μια σημαντική παρέμβαση ήταν η ένταξη των άνεργων γυναικών θυμάτων έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας στο πρόγραμμα απασχόλησης ευπαθών κοινωνικών ομάδων του ΟΑΕΔ. Δημιούργησε την εφαρμογή του panicbutton, τις δομές υποστήριξης κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών τους και τα συμβουλευτικά Κέντρα. ΣRemainingTime-Σχεδιάζει τη μείωση του έμφυλου μισθολογικού χάσματος (genderpaygap) από 10% σήμερα σε 5% το 2027, και κάτω από 3% το 2030.

Η Ν.Δ. πιστεύει και εφαρμόζει πολιτικές που στοχεύουν στην προστασία των Γυναικών, δίνοντας τους έτσι τη δυνατότητα συμμετοχής ισότιμα στην κοινωνική, οικονομική, επαγγελματική και οικογενειακή ζωή της χώρας.

Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο Υποψήφιος Βουλευτής της Ν.Δ. Αριστοτέλης Σπάνιας στην περιοδεία του στις Τ.Κ.: Μακρυχωρίου, Μυρίνης και Προδρόμου.

Προηγούμενο άρθρο Επιστροφή με 16 Μετάλλια ο Αχιλλέας από το Τραμπολίνο
Επόμενο άρθρο Συνάντηση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τους Δ/ντ/ες των σχολείων