Ειδήσεις

Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο-Κίνδυνοι Εξάρτησης


Έπειτα από πρόσκληση του κ. Σπυριδώνη Βασίλειου, Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Κέδρου,  και σε συνεργασία με τη Διευθύντρια του σχολείου κα Γιαννάκου Μαρία  και τους αρμόδιους αντιδημάρχους κα Σοφία Αλειφτήρα και κ. Χρήστο Κατσιαντώνη πραγματοποιήθηκε στις 20/02/2024 ημέρα Τρίτη ενημερωτική διάλεξη – παρουσίαση με θέμα: «Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο-Κίνδυνοι Εξάρτησης» στους γονείς και σε όλους τους παρευρισκόμενους  του Δημοτικού Σχολείου Κέδρου.

Η  Ειδική Παιδαγωγός του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Σοφάδων  Ελένη Σαλταγιάννη  υλοποίησε ενημερωτική διάλεξη με θέμα: «Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο-Κίνδυνοι Εξάρτησης», με σκοπό να είναι σε θέση οι γονείς να αναγνωρίζουν, από τα πρώτα στάδια της εισαγωγής των παιδιών, στον κόσμο του διαδικτύου, τους κινδύνους που θα αντιμετωπίσουν, να ξεχωρίζουν τα όρια τους, να θέτουν φραγμούς μπροστά από τον εθισμό και να λαμβάνουν τις κατάλληλες ανά περίπτωση προφυλάξεις.

Μέσα από την συμμετοχή των γονιών και όλων των παρευρισκομένων έγινε  συζήτηση και αναπτύχθηκε το συγκεκριμένο θέμα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή του βιντεο  για τα παιδιά «Πόσο ασφαλές είναι το διαδίκτυο». Μέσα από αυτή την προβολή επισημάνθηκε στα παιδιά πώς να προστατευτούν από τον κίνδυνο της διαδικτυακής αποπλάνησης και να αναγνωρίζουν τα σημάδια.

Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Κέδρου, τη Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Κέδρου και όλους τους παρευρισκόμενους  για την ενεργό τους συμμετοχή.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σοφάδων εντάσσεται στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2021-2027» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο+ (ΕΚΤ+).

 

Προηγούμενο άρθρο ΤΕΕ/ΤΚΔΘ: Εορταστικές εκδηλώσεις σε Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα για τον εορτασμό συμπλήρωσης 100 χρόνων από την ίδρυση του ΤΕΕ
Επόμενο άρθρο Εκδήλωση της κοπής της πίτας του Συλλόγου Απανταχού Καρδιτσιωτών