Ειδήσεις

Ασημίνα Σκόνδρα: Εστίες και μετεγγραφές κατά παρέκκλιση για τους Θεσσαλούς φοιτητές


Μέριμνα για τους Θεσσαλούς φοιτητές, ζητά η Βουλευτής, κ. Ασημίνα Σκόνδρα, με παρέμβασή της, προς τον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη.

Η Βουλευτής, επεσήμανε την ουσιαστική σημασία να τοποθετηθούν σε Πανεπιστημιακές εστίες ανά την Ελλάδα, κατά παρέκκλιση των κριτηρίων, οι φοιτητές από τις πλημμυροπαθείς περιοχές, που έχουν εισαχθεί και φοιτούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Επίσης, υποστήριξε την ανάγκη να δοθούν κατ’ εξαίρεση μετεγγραφές σε όσους  φοιτητές το επιθυμούν,καταγόμενους από τις περιοχέςαυτές, ώστε σε περιπτώσεις αδελφών, να φοιτούν στην ίδια πόλη και να περιοριστεί η οικονομική επιβάρυνση για τις οικογένειές τους. Σε περιπτώσεις που υπάρχει αντίστοιχη σχολή σε εκπαιδευτικό ίδρυμα, κοντά στον τόπο μόνιμης κατοικίας της οικογένειας και οι ίδιοι το επιθυμούν, να δοθεί επίσης δυνατότητα μετεγγραφής.

Ο Υπουργός από την πλευρά του, με ενσυναίσθηση και κατανόηση, αντιλήφθηκε την αναγκαιότητα της ρύθμισης αυτής και δεσμεύτηκε ότι θα το εξετάσει άμεσα και με θετικό πνεύμα.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Όχι σε προσβλητικές συμπεριφορές, απ’ όπου και αν προέρχονται, σε βάρος των εργαζομένων των Ο.Τ.Α.
Επόμενο άρθρο Συγκροτείται άμεσα οργανισμός διαχείρισης υδάτων Θεσσαλίας