Ειδήσεις

Όχι σε προσβλητικές συμπεριφορές, απ’ όπου και αν προέρχονται, σε βάρος των εργαζομένων των Ο.Τ.Α.


Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Καρδίτσας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023 στα γραφεία του Συλλόγου παρέστη η συνάδελφος, Διευθύντρια των Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Καρδίτσας κ. Τσίβου Ευαγγελία και παρουσία όλων των μελών του Δ.Σ. που συμμετείχαν στη συνεδρίαση ανέφερε τα εξής:

Την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023 μέσα στο χώρο του Δημαρχείου έλαβε χώρα ένα επεισόδιο μεταξύ της ίδιας και του Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Αντωνίου Σωτήρη όπου δέχθηκε λεκτική επίθεση με προσβλητικές εκφράσεις σε έντονο ύφος από τον κ. Αντιδήμαρχο.

Το επεισόδιο έγινε μία μέρα μετά από τον βανδαλισμό των πορτρέτων των Δημάρχων που είχαν φύγει από την ζωή και είναι τοποθετημένα σε εσωτερικό χώρο έξω από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καρδίτσας, όλα έργα σπουδαίων ζωγράφων.

Η ίδια μας είπε πως εκείνη την ημέρα στα πλαίσια άσκησης των καθηκόντων της και των αρμοδιοτήτων της όπως αυτές προκύπτουν από το Ο.Ε.Υ. του Δήμου ως Διευθύντρια των Διοικητικών Υπηρεσιών βρέθηκε στο τμήμα πρωτοκόλλου το οποίο είναι υπεύθυνο για την μέριμνα, τη φύλαξη και για την ασφάλεια του κεντρικού Δημαρχείου και απηύθυνε ερωτήσεις τους αρμόδιους υπαλλήλους του τμήματος σχετικά με το που ήταν τα κλειδιά του Δημαρχείου την ημέρα που άγνωστοι εισήλθαν στο Δημαρχείο και προξένησαν τις ζημιές.

Συνεπεία της παραπάνω λεκτικής επίθεσης που δέχθηκε ένοιωσε έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε σε τραγική κατάσταση με ασθενοφόρο στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Νοσοκομείου Καρδίτσας όπου και νοσηλεύτηκε για μερικές ώρες πράγμα που το διαπιστώσαμε εμείς οι ίδιοι κατά την επίσκεψή μας στο Νοσοκομείο.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Καρδίτσας στη συνέχεια μετά από συζήτηση αποφάσισε:

  1. Καταδικάζει την ενέργεια των αγνώστων ανθρώπων που μπήκαν στο εσωτερικό του Δημαρχείου και προξένησαν ζημιές στα πορτρέτα των Δημάρχων.
  2. Χαρακτηρίζει το επεισόδιο της λεκτικής επίθεσης που δέχθηκε η συνάδελφος Τσίβου Ευαγγελία, όπου σημειώθηκε σε εσωτερικό χώρο του Δημαρχείου πρωτοφανές και απαράδεκτο, το οποίο παραπέμπει σε άλλες εποχές.
  3. Εκφράζει τη συμπαράσταση και στηρίζει με κάθε τρόπο την Διευθύντρια Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Καρδίτσας κ. Τσίβου Ευαγγελία όπου στην πολυετή θητεία της ως υπάλληλος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει δείξει δήγματα γραφής για το ήθος της, την επιστημονική της κατάρτιση, την άριστη συνεργασία με τους συναδέλφους της και την ευσυνείδητη εκτέλεση των καθηκόντων της.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τα τελευταία χρόνια και ειδικά σήμερα, εν μέσω της καταστροφικής πλημμύρας που έπληξε το νομό Καρδίτσας και ολόκληρη τη Θεσσαλία, δίνουν μεγάλο αγώνα για να βρίσκονται κοντά στους πολίτες και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Η αναγνώριση της προσφοράς τους και πολύ περισσότερο ο σεβασμός στο έργο και στην προσωπικότητα τους είναι κάτι αδιαπραγμάτευτο.

Για τον Σύλλογό μας δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές προσωπικές επιθέσεις και προσβλητικές συμπεριφορές απ’ όπου και αν προέρχονται σε βάρος των εργαζομένων των Ο.Τ.Α. που έχουν σταθεί δίπλα στους πολίτες σε εξαιρετικά δύσκολες περιόδους, όπως αυτή που διανύουμε.

Γνωρίζουμε πως το τελευταίο χρονικό διάστημα όλοι μας λόγω των συνθηκών που ζούμε έχουμε επηρεασθεί, ψυχολογικά, σωματικά και όχι μόνο και συνιστούμε όλοι μας να διατηρούμε την ψυχραιμία μας.

Προηγούμενο άρθρο Οικοδόμοι Καρδίτσας: Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου απεργούμε
Επόμενο άρθρο Ασημίνα Σκόνδρα: Εστίες και μετεγγραφές κατά παρέκκλιση για τους Θεσσαλούς φοιτητές