Ειδήσεις

ΑΣΚ: Ανασύνταξη και μακρινή έξοδος στη Ρόδο


Την ανασύνταξη δυνάμεων επιχειρεί ο Α.Σ. Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ ενόψει της δύσκολης συνέχειας στο πρωτάθλημα της Stoiximan Basket League. Η ομάδα της Καρδίτσας διαβαίνει έναν αγωνιστικό «γολγοθά» με εκτός έδρας αναμετρήσεις που προέκυψαν από τις καταστροφές που σημειώθηκαν στο Κ.Γ. «Γιάννης Μπουρούσης» από τις πλημμύρες, βλέποντας όμως αυτή τη σειρά των αγώνων να οδεύει προς το τέλος της.

Το Κυριακάτικο παιχνίδι στη Ρόδο απέναντι στον Κολοσσό H Hotels Collection θα είναι το 7ο συνεχόμενο για τον Α.Σ.Κ. μακριά από την Καρδίτσα και οι «κυανόλευκοι» καταβάλλουν προσπάθεια να αποκομίσουν στο πρώτο θετικό αποτέλεσμα της σεζόν, πριν επιστρέψουν στην έδρα τους, για πρώτη φορά μετά τον περασμένο Απρίλιο.

Με το πέρας του α’ μισού του 1ου γύρου, ο Α.Σ.Κ. έφτασε κοντά σε νικηφόρα αποτελέσματα, πάλεψε απέναντι σε πολύ αξιόμαχους αντιπάλους και δοκίμασε τις αντοχές του σε αυτό το ιδιότυπο πρόγραμμα, δίχως να επικαλεστεί τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην τελική αποτίμηση της προσπάθειάς του. Στην πρόσφατη έξοδο στο Περιστέρι, το σύνολο του Νίκου Παπανικολόπουλου «πλήρωσε» την αστοχία του, ενώ όταν αντέδρασε και επιχείρησε να επιστρέψει στο ματς, ο αντίπαλος επιβεβαίωσε την κλάση του, διευρύνοντας το προβάδισμά του που τον οδήγησε στη δίκαιη επικράτηση.

Τα μηνύματα που έλαβε από αυτό το παιχνίδι ο Α.Σ.Κ. ήδη αποκωδικοποιούνται από το προπονητικό επιτελείο και η τρέχουσα εβδομάδα αποτελεί για την ομάδα της Καρδίτσας μια ευκαιρία για ανασύνταξη. Το χρονικό περιθώριο για να διορθωθούν τα όποια λάθη και να υπάρξει βελτίωση είναι τέτοιο που δεν έχει κανείς την πολυτέλεια να σκέφτεται τον προηγούμενο αγώνα αλλά μόνο τον επόμενο.

Σειρά παίρνει το ματς στη Ρόδο, σε μία έδρα που μπορεί φέτος ο Κολοσσός να έχει υποστεί δύο ήττες (από Άρη και Ολυμπιακό) αλλά παραδοσιακά είναι ο μοχλός επίτευξης των στόχων της νησιώτικης ομάδας. Ο Κολοσσός Κολοσσού H HotelsCollection διάγει την 17η διαδοχική του σεζόν στην BasketLeague και είναι πλέον μόλις μία από τις 10 ομάδες στην ιστορία του επαγγελματικού πρωταθλήματος που έχουν ξεπεράσει τα 450 παιχνίδια. Με τον Ισπανό Κούρο Σεγκούρα στην τεχνική ηγεσία και μία ριζική ανανέωση στο ρόστερ της, η ομάδα της Ρόδου έχει την τεχνογνωσία και την εμπειρία σε αυτό το επίπεδο να ανακάμψει από το δικό της απαιτητικό πρόγραμμα, την ίδια στιγμή που ο Α.Σ.Κ. έχει πλήρη επίγνωση της δυσκολίας του επερχόμενου αγώνα.

Νίκος Παπανικολόπουλος και ΡομέλοΟυάιτ για τον αγώνα με τον Κολοσσό Ρόδου

Δηλώσεις ενόψει του Κυριακάτικου αγώνα (19/11, 5 μ.μ., ΕRΤ Sports 1) με τον Κολοσσό Ρόδου παραχώρησαν ο προπονητής του Α.Σ. Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ κ. Νίκος Παπανικολόπουλος και ο αθλητής της ομάδας, ΡομέλοΟυάιτ.

Ο κ. Παπανικολόπουλος έκανε λόγο για νέα αρχή που επιχειρεί η ομάδα ενόψει και του πρώτου φετινού εντός έδρας αγώνα με το Λαύριο και υποστήριξε ότι ο Α.Σ.Κ. θα παλέψει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στη Ρόδο: «Το πρωτάθλημα συνεχίζεται με το τελευταίο στη σειρά εκτός έδρας παιχνίδι για εμάς στη Ρόδο και μετά το ερχόμενο παιχνίδι με το Λαύριο στην έδρα μας. Θέλουμε να γίνει μία νέα αρχή για την ομάδα, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Κολοσσό. Θα πάμε στη Ρόδο για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Από την πλευρά του, ο ΡομέλοΟυάιτ μίλησε για σκληρή δουλειά και το καλό ηθικό που υπάρχει στην ομάδα, ενόψει του επερχόμενου αγώνα: «Είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε σκληρά με όλες μας τις δυνάμεις για το προσεχές ματς. Δουλεύουμε σκληρά αυτή την εβδομάδα στις προπονήσεις. Έχουμε καλό ηθικό και όλοι μας θα δώσουμε ό,τι έχουμε, παλεύοντας να κατακτήσουμε τη νίκη».

Προηγούμενο άρθρο ΕΛΜΕ Καρδίτσας: Ο Νοέμβρης φωτίζει το δρόμο του αγώνα
Επόμενο άρθρο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας για Πολυτεχνείο: Δικαίωμα στην ελευθερία και στην αξιοπρέπεια