Ειδήσεις

ΑΣΚ: Δοκιμασία αντοχής στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό AKTOR


Στην πιο απαιτητική φετινή του έξοδο μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα στρέφει την προσοχή του ο Α.Σ. Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ. Για την 9η αγωνιστική της Stoiximan Basket League, η ομάδα της Καρδίτσας θα αντιμετωπίσει το Σάββατο στις 5.15 μ.μ. τον Παναθηναϊκό AKTOR, αναγνωρίζοντας το πολύ δύσκολο έργο που καλείται να διεκπεραιώσει απέναντι σε ένα σπουδαίο όνομα του Ελληνικού κι Ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Με το Λαύριο, ο Α.Σ.Κ. δεν κατέκτησε μόνο την πρώτη του φετινή νίκη και μάλιστα με πειστικό τρόπο. Οι «κυανόλευκοι» άντλησαν την ενέργεια που τους έλειπε από την πολύμηνη απουσία τους από το Κλειστό Γυμναστήριο «Γιάννης Μπουρούσης» και το φίλαθλο κόσμο τους, τονώνοντας σημαντικά την αυτοπεποίθησή τους ενόψει συνέχειας. Μετά από επτά διαδοχικές εκτός έδρας αναμετρήσεις, το σύνολο του Νίκου Παπανικολόπουλου επέστρεψε «σπίτι» του και έφτασε στο ροζ φύλλο αγώνα, αποδεικνύοντας ότι δικαίως πλησίασε αρκετές φορές τόσο κοντά στο να το πετύχει νωρίτερα, με τις εμφανίσεις που πραγματοποιούσε.

Το αποτέλεσμα της προηγούμενης Κυριακής όμως έχει ήδη τοποθετηθεί στην άκρη και η ομάδα της πόλης μας προετοιμάζεται κατάλληλα για να ανταπεξέλθει σε συγκεκριμένες συνθήκες κι απαιτήσεις, αναλογιζόμενη ότι χρειάζεται να δείξει χαρακτήρα ακόμη και απέναντι σε αντιπάλους με τεράστια διαδρομή και εμβέλεια. Η σειρά των κρίσιμων αγώνων που έρχονται απαιτεί σταθερότητα ώστε, όπως και πριν την πρώτη νίκη, έτσι και τώρα, οι «κυανόλευκοι» να αξιοποιήσουν την αγωνιστική τους κατάσταση και να παρουσιαστούν ακόμη καλύτεροι στη συνέχεια.

Ο προσεχής αγώνας με τον 6 φορές πρωταθλητή Ευρώπης, 39 φορές πρωταθλητή & 20 φορές κυπελλούχο Ελλάδος Παναθηναϊκό, ο οποίος ταυτόχρονα έχει στην κατοχή του ένα Σούπερ Καπ κι ένα Διηπειρωτικό κύπελλο, αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση και ταυτόχρονα μια ευκαιρία για να τεστάρει ο Α.Σ. Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ τις αντοχές του σε υψηλή ένταση. Οι «Πράσινοι» του Εργκίν Αταμάν έχουν πραγματοποιήσει αίσθηση με το εντυπωσιακό ρόστερ που έχουν δομήσει αλλά και τη μεταμορφωμένη παρουσία τους στις διοργανώσεις που συμμετέχουν, έχοντας σαφή στόχο και δυνατότητες να κατακτήσουν κάθε τίτλο που διεκδικούν.

Με ρεαλισμό, λοιπόν και σεβασμό στον αντίπαλο, ο Α.Σ.Κ. καταστρώνει τα πλάνα του, με το προπονητικό επιτελείο να έχει όλους τους αθλητές στη διάθεσή του, έστω κι αν δε λείπουν κάποια προβλήματα τραυματισμών.

Τον αγώνα του Σαββάτου που θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ-3 στις 5.15 μ.μ. ορίστηκε να τον διευθύνουν οι διαιτητές κ.κ. Κωνσταντίνος Ζακεστίδης, Νικόλαος Μηλαπίδης από τον Σύνδεσμο Διαιτητών Αττικής και Νίκος Σκανδαλάκης από τον Σύνδεσμο Διαιτητών Κρήτης.

Προηγούμενο άρθρο Εκπαιδευτική επίσκεψη του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας στην Αθήνα
Επόμενο άρθρο Συνέλευση της Αμφικτιονίας Καραγκούνηδων στον Παλαμά