Ειδήσεις

Εκπαιδευτική επίσκεψη του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας στην Αθήνα


Το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας και οι τάξεις της Β και Γ Γυμνασίου πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα το διήμερο 10-11 Νοεμβρίου 2023.

Την πρώτη μέρα της εκδρομής, την Παρασκευή, οι μαθητές/-τριεςτης Β’ και Γ’ Γυμνασίου επισκέφθηκαν αρχικά τη Βουλή των Ελλήνων, όπου ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του Κοινοβουλίου, ξεναγήθηκαν στην έκθεση της αίθουσας «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τέλος επισκέφθηκαν την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, κάθισαν στις θέσεις των βουλευτώνκαι εντυπωσιάστηκαν από την επιβλητικότητά της και την πολυτελή της διακόσμηση.

Το ίδιο βράδυ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν  μια εξαιρετική μουσική παράσταση με τραγούδια από τον παγκόσμιο κινηματογράφο από την γνωστή τραγουδίστρια Μαντώ και το συγκρότημα τζαζ του Γιώργου Φακανά στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου Τέχνης Φακανά.

Την επόμενη μέρα, το Σάββατο,η αποστολή του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας επισκέφθηκετο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και περιηγήθηκαν στην έκθεση “Το Πάρκο της Επιστήμης”.Ένα εντυπωσιακό πάρκο αφιερωμένο στην Επιστήμη με εκθέματα εμπνευσμένα από τις εφευρέσεις του Αρχιμήδη, τις μηχανές της αρχαιότητας και τους νόμους της Φυσικής.Οι μαθητές είχαν  την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να διασχίσουν έναν διάδρομο με ακτίνες λέιζερ, να χαθούν μέσα σε έναν λαβύρινθο από καθρέφτες, να ανεβάσουν τον εαυτό τους σε ύψος ενός μέτρου τραβώντας ένα σχοινί, να λύσουν τον γρίφο του Οστεομαχίου, να πειραματιστουν με σιδηρομαγνητικό υγρό, να μελετήσουν την επίδραση της φυγόκεντρου δύναμης, να δημιουργήσουν μία γιγάντια δίνη νερού, να μάθουν τα πάντα για την ανάκλαση και σύνθεση του φωτός, το ντεσιμπελόμετρο, τη γιγάντια μπάλα Plasma και να εξερευνήσουν εντυπωσιακά ολογράμματα και καθρέφτες άπειρου βάθους. Στο τέλος της περιήγησης οι μαθητές παρακολούθησαν πλήθος πειραμάτων, σε πολλά από τα οποία είχαν και ενεργή συμμετοχή.

Επόμενη στάση ο “Ιερός Βράχος” της Ακρόπολης, όπου οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τον Παρθενώνα, τον Ναό της Απτέρου Νίκης, το Ερέχθειο και τα Προπύλαια.

Η εκδρομή στην Αθήνα ήταν μια ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με  την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας και να βιώσουμε  την ομορφιά και τη μεγαλοπρέπεια της τέχνης και της επιστήμης. Επιστρέψαμε μαθητές και συνοδοί καθηγητές γεμάτοι γνώσεις, εμπειρίες και όμορφες εικόνες, συμπληρώνοντας και επεκτείνοντας τον παιδαγωγικό ρόλο του σχολείου μας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ιατρικοί Σύλλογοι Θεσσαλίας: Κενό γράμμα παραμένει η ψηφισμένη ρύθμιση περί μηδενικής συμμετοχής σε φάρμακα και εξετάσεις
Επόμενο άρθρο ΑΣΚ: Δοκιμασία αντοχής στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό AKTOR