Ειδήσεις
Tags |

ΑΣΚ: Επιστροφή στη δράση με εκτός έδρας αποστολή στο Λαύριο


Σε ρυθμούς πρωταθλήματος επανέρχεται ο Α.Σ. Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ, ο οποίος το Σάββατο στις 6 μ.μ. θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας το Λαύριο Megabolt, για τη 19η αγωνιστική της Stoiximan Basket League.

Μετά σχεδόν τρεις εβδομάδες διακοπής, λόγω της διεξαγωγής του Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδος και των προκριματικών για το Ευρωμπάσκετ 2025, το πρωτάθλημα ανοίγει ξανά τις πύλες του και βρίσκει τον Α.Σ.Κ. να αγωνίζεται μακριά από την Καρδίτσα έπειτα από δύο και πλέον μήνες.

Το ιδιότυπο φετινό πρόγραμμα των «κυανόλευκων», με επτά διαδοχικά εκτός έδρας ματς και τα ισάριθμα εντός που ακολούθησαν, έκανε τον κύκλο του και η ομάδα της Καρδίτσας, έπειτα από επτά μήνες με ιδιαίτερες συνθήκες και δυσκολίες, εισέρχεται εκ νέου στην κανονική ροή των αγωνιστικών της υποχρεώσεων.

Σε αυτό το διάστημα, το συγκρότημα του Νίκου Παπανικολόπουλου γνώρισε και τις δύο όψεις του νομίσματος, όσον αφορά στην πορεία του, χωρίς να αφήσει όμως την απογοήτευση να το κυριεύσει. Με την ίδια προσήλωση και φιλοσοφία, ο Α.Σ. Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ έδειξε επιμονή στο πλάνο του, πιστοποιώντας ότι η διαχείριση των αποτελεσμάτων ήταν όμοια, τόσο όταν κάποιες συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες δεν επέτρεψαν παραγωγικότερη βαθμολογική συγκομιδή, όσο και όταν το Κλειστό Γυμναστήριο «Γιάννης Μπουρούσης» μετατράπηκε σε «απόρθητο οχυρό», προσφέροντας νίκες απέναντι σε σπουδαίους αντιπάλους και αναπτερώνοντας το ηθικό της ομάδας. Κάπως έτσι, ο Α.Σ.Κ. μετρά πλέον 6 νίκες στη φετινή του πορεία, έχοντας ήδη καταρρίψει τον περυσινό αριθμό νικών του στη μεγάλη κατηγορία και με το μοναδικό κόσμο στο πλευρό του να τον ωθεί σε σπουδαία αποτελέσματα, η ομάδα της Καρδίτσας τοποθετείται στην 9η θέση της γενικής κατάταξης.

Ωστόσο, η αγωνιστική και βαθμολογική άνοδος δεν εξασφαλίζει τίποτε ακόμη στον Α.Σ.Κ., καθώς τέσσερις «στροφές» πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας της σεζόν, η κατάληψη της υψηλότερης δυνατής θέσης στην κατάταξη είναι κι εκείνη που θα δώσει το μεγαλύτερο αβαντάζ για την επίτευξη του στόχου της παραμονής. Κι αυτό γιατί, η διαδικασία των μίνι πρωταθλημάτων Top-6 και Πλέι-άουτ που ακολουθεί, σύμφωνα με τη νέα δομή του πρωταθλήματος, είναι κι αυτή που θα καθορίσει τα πάντα, αναφορικά με τον υποβιβασμό αλλά και τις ομάδες που θα συνεχίσουν στα πλέι-οφ.

Έτσι λοιπόν, το σύνολο του Νίκου Παπανικολόπουλου όχι μόνο δεν εφησυχάζει αλλά στρέφει όλη την προσοχή του στην εκτός έδρας αναμέτρηση με το Λαύριο. Η ομάδα της Αττικής είναι από τις πλέον έμπειρες στην κατηγορία, διατηρεί ακριβώς ίδιους στόχους με τον Α.Σ.Κ., με τον οποίο ισοβαθμεί στην 9η θέση και σίγουρα πρόκειται για έναν αγώνα διπλής βαθμολογικής αξίας. Η προετοιμασία για το κρίσιμο αυτό ματς, μετά και την παρατεταμένη αγωνιστική αδράνεια, περιλάμβανε τις δύο φιλικές αναμετρήσεις με το Μαρούσι στην Αθήνα και έμφαση στη φυσική κατάσταση, προκειμένου οι παίκτες να διατηρηθούν στο καλύτερο δυνατό επίπεδο.

Με καλή ψυχολογία και διάθεση, όπως επίσης και χαμηλούς τόνους, η ομάδα καταστρώνει τα πλάνα της με στόχο το πρώτο εκτός έδρας ροζ φύλλο που θα της επιτρέψει να δει τη συνέχεια με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Η αποστολή αναχωρεί την Παρασκευή για την Αθήνα όπου και θα διανυκτερεύσει, ενώ για το ματς του Σαββάτου, στο Κλειστό Γυμναστήριο του Λαυρίου, διαιτητές ορίστηκαν οι κ.κ. Γιώργος Πουρσανίδης, Στέλιος Συμεωνίδηςαπό τον Σύνδεσμο Διαιτητών Θεσσαλονίκης και Ηλίας Καρπάνος από τον Σύνδεσμο Διαιτητών Αχαΐας-Ηλείας.

«Φεύγουν» τα εισιτήρια για το μεγάλο αγώνα με τον Παναθηναϊκό

Με μεγάλη ζήτηση συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το επόμενο εντός έδρας ματς του Α.Σ. Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό AKTOR. Η σπουδαία αυτή συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου και ώρα 5.15 μ.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο «Γιάννης Μπουρούσης», για την 20ή αγωνιστική της StoiximanBasketLeagueκαι η διαδικασία της προπώλησης θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 10 Μαρτίου στις 12 π.μ.Τα εισιτήρια είναι διαθέσιμα, τόσο από την ηλεκτρονική πλατφόρμα www.ticketmaster.gr όσο και από τα γραφεία του Α.Σ.Κ. (στο ισόγειο στην οδό Σταμούλη 3) καθημερινά 9-1 το πρωί και 6-8 το απόγευμα, όπως επίσης Σάββατο 10-1 το πρωί.

Προηγούμενο άρθρο Επιτροπή Αγώνα Αγραφιωτών: Τεράστια επίθεση στο σύνολο της περιοχής των Αγράφων
Επόμενο άρθρο Oλοκλήρωση επιμορφωτικού προγράμματος κατάρτισης φοιτητών τομέα της Επιχειρηματικής Ευφυΐας