Ειδήσεις

ΑΣΚ: Κουρέπη με το βλέμμα στο μέλλον


 Ο Α.Σ. Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον Ηλία Κουρέπη. Ο Αμφικλειώτης πάουερ φόργουορντ προστίθεται στο δυναμικό της ομάδας που με συγκεκριμένη στόχευση συνεχίζει να επενδύει σε ανερχόμενους αθλητές.

Ο Κουρέπης είναι 19 ετών και με ύψος 2,06μ. αγωνίζεται στις θέσεις 4-5. Ξεκίνησε το μπάσκετ στη γενέτειρά του κι αγωνίστηκε στον Άρη Αμφίκλειας, στελεχώνοντας τόσο το τμήμα Παίδων, όσο και την αντρική ομάδα στην Α’ Ε.ΚΑ.Σ.Ε.

Το ταλέντο και τα σωματικά του προσόντα τον οδήγησαν στη μεταγραφή του στον Προμηθέα Πάτρας, στον οποίο παρέμεινε την τριετία 2019-22. Με τον Προμηθέα, κατέκτησε την 4η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων την περίοδο 2019-20, τη 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων ένα χρόνο αργότερα και την 4η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων της αγωνιστικής περιόδου 2021-22. Κατά την τελευταία του σεζόν στον Προμηθέα, ο Κουρέπης συμμετείχε στο τουρνουά RisingStars, καταλαμβάνοντας την 7η θέση, όπως επίσης και στο Adidas NextGenerationTournament, διοργάνωση της Ευρωλίγκα, όπου συμμετέχουν τα μελλοντικά αστέρια του Ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Ταυτόχρονα, στελέχωσε το αντρικό τμήμα του Προμηθέα 2014, κατακτώντας τον τίτλο της Α’ ΕΣΚΑ-Η 2021-22.

Η περυσινή αγωνιστική περίοδος αποτέλεσε το βήμα του για τις Εθνικές κατηγορίες, καθώς μεταπήδησε στον Πρωτέα Γρεβενών. Με τον Πρωτέα κατέλαβε την 7η θέση στον 3ο Όμιλο της Β’ Εθνικής, μετρώντας 7,2 πόντους μ.ο.

Ο Ηλίας Κουρέπης αποτελεί τον μικρότερο αδελφό του Άρη Κουρέπη, ο οποίος την τετραετία 2014-18 φόρεσε τη φανέλα του ΑΣΚ σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες (Γ’, Β’ Α2 Εθνική) και με τα «κυανόλευκα» σημείωσε δύο ανόδους σε Β’ και Α2 Εθνική.

Καλωσορίζουμε τον Ηλία στον Α.Σ.Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ και του ευχόμαστε υγεία, δύναμη και επιτυχίες με την ομάδα μας.

 

Προηγούμενο άρθρο Δράσεις του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Καρδίτσας στην 87η Δ.Ε.Θ.