Ειδήσεις

Δράσεις του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας


Δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς για μια ομάδα μαθητών/-τριών του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας. Με μια μεγάλη συναυλία «Με τις Μπάντες» που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση αποχαιρέτησε το καλοκαίρι με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 20 νεανικών συγκροτημάτων από δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια  από όλη την Ελλάδα. Στον προαύλιο χώρο του ραδιομεγάρου  στήθηκε μια εντυπωσιακή σκηνή και οι νεαροί ταλαντούχοι μουσικοί αποκάλυψαν το μουσικό τους ταλέντο καλύπτοντας όλα τα μουσικά γούστα: ροκ, τζαζ, φανκ, μέταλ, παραδοσιακή, ποπ και χιπχοπ. Παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο ΖερόμΚαλούτα, ο οποίος με το χιούμορ και την αμεσότητά του έκανε όλα τα παιδιά να αισθανθούν άνετα και να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, στην πιο μεγάλη συναυλία που είχαν συμμετάσχει έως σήμερα, αφού τους παρακολούθησαν περισσότερα από 1000 άτομα. Συμμετείχαν συγκροτήματα από την Πέλλα, την Καστοριά, την Αργολίδα, την Κεφαλονιά, τη Λάρισα, την Καρδίτσα, την Άρτα, τη Σαλαμίνα, το Βόλο, το Λουτράκι και την Αθήνα. Όλοι οι συμμετέχοντες ήταν μέχρι 18 ετών, έκλεψαν τις εντυπώσεις και καταχειροκροτήθηκαν! Η συναυλία «Με τις μπάντες live» διήρκεσε περισσότερο από τρεις ώρες και ενθουσίασε με τη μουσική της ποικιλία, ενώ δεν έλειψαν και οι εκπλήξεις, όπως η εμφάνιση του guestartistSTK με τις ρίμες του, αλλά και το εντυπωσιακό φινάλε της βραδιάς με τον ΖερόμΚαλούτα να ενώνει τα 110 μέλη όλων των συμμετεχόντων συγκροτημάτων σε μια μεγάλη μπάντα επί σκηνής, για να τραγουδήσουν  acapella το «GivePeaceaChance».

Τη συναυλία άνοιξε ο Mιχάλης Καμάκας από το ΚΟSMOS 93.6.Καθ’ όλη τη διάρκεια, επί σκηνής υπήρχε ταυτόχρονη διερμηνεία της συναυλίας στην ελληνική νοηματική γλώσσα κάνοντας την εκδήλωση προσβάσιμη σε όλους.Η συναυλία μαγνητοσκοπήθηκε από την ΕΡΤ και θα προβληθεί τις επόμενες εβδομάδες, σε σκηνοθεσία του Κώστα Μυλωνά. Την ηχητική επιμέλεια είχε ο ηχολήπτης και παραγωγός Φώτης Παπαθεοδώρου, που είναι και ο άνθρωπος ο οποίος πρότεινε πριν από έναν χρόνο στη διοίκηση της ΕΡΤ την ιδέα να ανοίξει η δημόσια τηλεόραση τα στούντιό της στα νέα παιδιά, προσφέροντας τον εξοπλισμό της για μια επαγγελματική βιντεοσκόπηση του ταλέντου τους που έχει ήδη καταγραφεί στο ERTFLIX.

Το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας συμμετείχε με την μπάντα Wannabejazzband και οι μαθητές που συμμετείχαν ήταν οι εξής: Καζάκος Νικόλαος, Διδάγγελος Γεώργιος, Βάιλα Μαριάνθη, Γιαννίκας Αριστοτέλης, Καρακώστα Μαρία και ΝταραχμέτΜάριαμ.

Η συγκεκριμένη συναυλία ήταν, αδιαμφισβήτητα, μια πολύτιμη εμπειρία για τους μαθητές του σχολείου μας και ανοίγει το δρόμο για άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις ντυμένες με τα μαγικά χρώματα της μουσικής.

Προηγούμενο άρθρο Μήνυμα βουλευτή Καρδίτσας Γιώργου Κώτσου για τον χαμό του καθηγητή και μέλους της ΕΛΜΕ Βάϊου Μπάτρα
Επόμενο άρθρο ΑΣΚ: Κουρέπη με το βλέμμα στο μέλλον