Ειδήσεις
Tags |

ΑΣΚ: Κρίσιμο ματς με τον Κολοσσό Ρόδου


Όλο το ενδιαφέρον του στον εντός έδρας αγώνα με τον Κολοσσό Ρόδου έχει στρέψει ο Α.Σ. Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ. Για τη 18η αγωνιστική της Stoiximan Basket League, η ομάδα της Καρδίτσας δίνει ένα κρίσιμο ματς για τη βαθμολογική της θέση στην κανονική διάρκεια της σεζόν, ολοκληρώνοντας ένα απαιτητικό και πιεστικό πρόγραμμα επτά διαδοχικών αγώνων στο Κλειστό Γυμναστήριο «Γιάννης Μπουρούσης».

Σε κάθε «στροφή» του πρωταθλήματος, αποδεικνύεται πόσο ανταγωνιστικός και απρόβλεπτος είναι ο φετινός «μαραθώνιος», ο οποίος αποκτά διαφορετικό ενδιαφέρον με τη διεξαγωγή των Top-6 και των Play-Out, τη φάση δηλαδή που ακολουθεί, μετά το πέρας των 22 αγωνιστικών. Ο Α.Σ.Κ. βρίσκεται στην 11η θέση με ρεκόρ 5 νίκες – 12 ήττες, ισοβαθμώντας με το Μαρούσι και ανάμεσα σε όμιλο ομάδων με εξαιρετικά ευμετάβλητες βαθμολογικές αποστάσεις.

Σε αυτό τον όμιλο ομάδων ανήκει και ο προσεχής αντίπαλος της ομάδας του Νίκου Παπανικολόπουλου, ο Κολοσσός, ο οποίος από την έβδομη θέση και με απολογισμό 7 νίκες – 10 ήττες έχει καταφέρει να αναρριχηθεί στη γενική κατάταξη και να βελτιώνει συνεχώς την αγωνιστική του εικόνα. Με τον έμπειρο Ισπανό Κούρο Σεγκούρα στον πάγκο της, η ομάδα της Ρόδου συμμετέχει τα τελευταία 16 χρόνια αδιάλειπτα στην κορυφαία κατηγορία του Ελληνικού μπάσκετ, ως μια παραδοσιακή δύναμη της επαρχίας με οργανωτική και αγωνιστική συνέπεια.

Για τον Α.Σ.Κ., λοιπόν, η αναμέτρηση του Σαββάτου έχει κομβική σημασία, απέναντι σε έναν αντίπαλο που πάλεψε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο αλλά ηττήθηκε με 73-67 στο παιχνίδι του α’ γύρου. Έκτοτε, βέβαια έχουν αλλάξει πολλά, τα συνεχόμενα εκτός έδρας ματς έχουν μετατραπεί σε διαδοχικά εντός έδρας και οι «κυανόλευκοι» εξέρχονται από το ιδιότυπο φετινό τους πρόγραμμα, γνωρίζοντας ότι οι πέντε αγωνιστικές που απομένουν, αποτελούν την τελική ευθεία.

Η προετοιμασία για τον αγώνα ξεκίνησε με τον Νίκο Παπανικολόπουλο και τους συνεργάτες του να μην εφησυχάσουν, ζητώντας το μέγιστο βαθμό συγκέντρωσης και ετοιμότητας από τους παίκτες τους.

Νίκη για τους Νέους, μία νίκη και μία ήττα για τα τμήματα Παίδων του Α.Σ.Κ.

Με πλούσια δραστηριότητα αλλά και επιτυχίες κύλησε η αγωνιστική δράση των τμημάτων υποδομής του Α.Σ.Κ. το Σαββατοκύριακο. Για το πρωτάθλημα της Α2 ΕΣΚΑΘ, οι νέοι του Α.Σ.Κ. επικράτησαν με 64-53 του Απόλλωνα, τον οποίο υποχρέωσαν στην πρώτη του ήττα και συνέχισαν με 10 διαδοχικές νίκες την πορεία τους στη διοργάνωση. Μεγάλη νίκη σημείωσαν και οι Παίδες 1 στα Τρίκαλα επί του Α.Ο.Τ, με καλάθι σε νεκρό χρόνο που διαμόρφωσε το τελικό 53-56 για το αντίστοιχο πρωτάθλημα. Στο ίδιο πρωτάθλημα, οι Παίδες 2 γνώρισαν την ήττα από τον Γ.Σ. Σοφάδων με 54-47, καταβάλλοντας όμως αξιόλογη αγωνιστική προσπάθεια.

Παράλληλα, η αγωνιστική δράση δεν έλειψε για τα υπόλοιπα τμήματα των Ακαδημιών του Συλλόγου, τα οποία συμμετείχαν σε τουρνουά σε Λάρισα και Καρδίτσα, με τα αντίστοιχα του Κεραυνού Λάρισας και του Γ.Σ. Αμπελώνα, αποκτώντας πρόσθετες παραστάσεις και απολαμβάνοντας το παιχνίδι.

Προηγούμενο άρθρο Δράσεις της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ τον Ιανουάριο 2024
Επόμενο άρθρο Εκδήλωση για την επέκταση του πολιτικού γάμου στα ομοφυλόφυλα ζευγάρια