Ειδήσεις

Εκδήλωση για την επέκταση του πολιτικού γάμου στα ομοφυλόφυλα ζευγάρια


Αγαπητοί μας αδελφοί και αδελφές, Τον τελευταίο καιρό, η ελληνική κοινωνία συνταράσσεται, διχάζεται, προβληματίζεται και ανησυχεί έντονα με την εκπεφρασμένη βούληση της Κυβερνήσεως να φέρει προς ψήφιση στο ελληνικό Κοινοβούλιο σχέδιο νόμου, το οποίο προβλέπει την καθιέρωση «γάμου» των ομοφυλοφίλων «ζευγαριών» και την τεκνοθεσία από αυτά.

Η Ιερά μας Μητρόπολη μέσα στο ανύσταχτο ποιμαντικό της ενδιαφέρον και καθ’ υπόδειξη της Ιεραρχίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για τη διοργάνωση εκδηλώσεων, προκειμένου να γίνουν γνωστές οι θέσεις της Εκκλησίας μας σε σχέση με το προς ψήφιση νομοσχέδιο για την επέκταση του πολιτικού «γάμου» στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, οι οποίες απορρέουν από τη θεολογία Της, δηλαδή από την Αγία Γραφή, τη διδασκαλία των Πατέρων της Εκκλησίας και τη διάταξη του Μυστηρίου του Γάμου, θα πραγματοποιήσει σχετική εκδήλωση, την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 6:00 μ.μ., στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Η έναρξη της Εκδηλώσεως θα πραγματοποιηθεί με την τέλεση της ακολουθίας του Εσπερινού μετ’ Αρτοκλασίας επί τη ιερά μνήμη του αγίου και ενδόξου οσιομάρ-τυρος Δαμιανού του εκ Μυριχόβου, ενός εκ των οκτώ τοπικών μας Αγίων, χοροστατού-ντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου.

Ακολούθως ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Γιάγκου, Κα-θηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης και Διευθυντής του Γρα-φείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα: «Ζωή χωρίς προσανατολισμό: η ορθόδοξη πρόταση του Γάμου».

Σας καλούμε όλους να συμπροβληματιστούμε, να συζητήσουμε και να ανακαλύ-ψουμε το νόημα και την αλήθεια των πραγμάτων. Είναι χρέος όλων μας απέναντι στην πατρίδα, την πίστη και τις οικογένειές μας!

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο ΑΣΚ: Κρίσιμο ματς με τον Κολοσσό Ρόδου
Επόμενο άρθρο WebSeminar Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας από τον ΣΒΘΣΕ