Ειδήσεις

ΑΣΚ: Με την Καρδίτσα στο πλευρό του για τον τελικό παραμονής κόντρα στο Λαύριο!


Ένα μεγάλο βαθμολογικό ντέρμπι, ένας πραγματικός τελικός επιβίωσης είναι ο αγώνας του Α.Σ. Καρδίτσας ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ απέναντι στο Λαύριο την Κυριακή στις 5 μ.μ.

Η ομάδα της πόλης φιλοξενεί στο Κλειστό Γυμναστήριο «Γιάννης Μπουρούσης» έναν αντίπαλο με ίδιους στόχους και γνωρίζει ότι η έκβαση της αναμέτρησης μπορεί να καθορίσει την παραμονή της στην Basket League.

Ο Α.Σ.Κ. με τη φετινή του πορεία και την εντυπωσιακή του βελτίωση στο β’ μισό της σεζόν, όχι μόνο προσαρμόστηκε στα δεδομένα και τις απαιτήσεις της κατηγορίας, αλλά έδειξε ότι με την παρουσία του και τη συνολική του εικόνα σε αυτή την προσπάθεια ότι αξίζει να βρίσκεται στην ελίτ του Ελληνικού μπάσκετ.

Για να συμβεί όμως αυτό, η συνέχεια θα πρέπει να είναι ανάλογη και τρεις «στροφές» πριν το φινάλε της αγωνιστικής περιόδου, οι «κυανόλευκοι» γνωρίζουν ότι η πιο μεγάλη στιγμή για να εκπληρώσουν το στόχο τους έφτασε. Οι προηγούμενες, εξαιρετικές εμφανίσεις και τα θετικά αποτελέσματα αναζητούν αντίκρισμα στο σπουδαίο ματς της Κυριακής, όπου το συγκρότημα του Νίκου Παπανικολόπουλου θέλει, μαζί με τον κόσμο του, να κάνει το μεγάλο άλμα, στο δρόμο για την επίτευξη της 5ης του νίκης στο πρωτάθλημα.

Το μεγαλύτερο, λοιπόν, εμπόδιο για τον Α.Σ.Κ. είναι ο προσεχής αντίπαλος που διαθέτει ένα συμπαγές σύνολο, με παίκτες που γνωρίζουν καλά το επίπεδο και τα χαρακτηριστικά της κατηγορίας. Το Λαύριο είναι η μοναδική ομάδα από εκείνες που βρίσκονται στις χαμηλότερες βαθμολογικές θέσεις κι έχει καταφέρει να σημειώσει εκτός έδρας νίκη, αυτή κόντρα στην ΑΕΚ με 81-95, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολη την υπόθεση παραμονής για τους έτερους διεκδικητές της.

Συνεπώς, ο Α.Σ.Κ. καλείται να αγωνιστεί με την ίδια προσήλωση και διάθεση, σε ένα παιχνίδι όπου η νίκη είναι μονόδρομος. Η κούραση και οι όποιοι τραυματισμοί μπαίνουν στην άκρη, μπροστά στο μεγάλο στόχο και σε αυτό το ματς, οι «κυανόλευκοι» ποντάρουν πολλά στην παρουσία του κόσμου και τη στήριξη των φιλάθλων. Η εντυπωσιακή προσέλευση των φιλάθλων και οι μοναδικές στιγμές αλληλεπίδρασης με την ομάδα στο Κλειστό Γυμναστήριο «Γιάννης Μπουρούσης» δίνουν αυτό που χρειάζεται στον Α.Σ.Κ. διαχρονικά και πλέον, στο καθοριστικό βήμα παραμονής, η ανταπόκριση του κοινού της Καρδίτσας θα διαμορφώσει και διαφορετικά δεδομένα σε ό,τι αφορά στη δυναμική της έδρας.

Η προετοιμασία της ομάδας συνεχίζεται και ο Νίκος Παπανικολόπουλος με τους συνεργάτες του καταστρώνουν τα πλάνα τους χωρίς τους τραυματίες Λαμάρ Πίτερς και Αιμίλιο Αλεξιάδη, με το κλίμα συσπείρωσης να δίνει το στίγμα για την προσεχή αναμέτρηση.

Το ματς της Κυριακής εντάσσεται στην 20ή αγωνιστική και διαιτητές του ορίστηκαν οι κ.κ. Ηλίας Κορομηλάς, Δημήτρης Ζαχαρής, Ιωάννης Μπακάλης.

Κώστας Σερίφης και Σον Έβανς για τον αγώνα με το Λαύριο

Για τον εντός έδρας αγώνα με το Λαύριο Megabolt, δηλώσεις παραχώρησαν ο συνεργάτης προπονητής του κ. Νίκου Παπανικολόπουλου στον Α.Σ. Καρδίτσας Βιολογικό Χωριό κ. Κώστας Σερίφης και ο αθλητής Σον Έβανς.

Ο κ. Σερίφης μίλησε για τη σημασία του αγώνα που μπορεί να εξασφαλίσει ακόμη και την πρόωρη παραμονή στην κατηγορία και απηύθυνε κάλεσμα για μαζική προσέλευση του κόσμου στο γήπεδο: «Έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι με το Λαύριο στο γήπεδό μας. Είναι ένα παιχνίδι το οποίο, με νίκη, θα μας εξασφαλίσει κατά μεγάλο ποσοστό την παραμονή. Θέλουμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα για να φτάσουμε σε αυτή τη νίκη. Καλούμε λοιπόν τον κόσμο, να παρευρεθεί στο γήπεδο, να μας στηρίξει με την παρουσία του, για να διεκδικήσουμε τη νίκη και να πανηγυρίσουμε στο τέλος όλοι μαζί».

Από την πλευρά του, ο Σον Έβανς συμφώνησε με τον προπονητή του για την κρισιμότητα και τη δυσκολία του αγώνα, ενώ τόνισε και τη σημασία της παρουσίας των φιλάθλων στο γήπεδο για να έρθει η νίκη: «Την Κυριακή έρχεται ένα πολύ σημαντικό εντός έδρας ματς για εμάς. Χρειαζόμαστε τους φιλάθλους στο πλευρό μας, αγωνιζόμαστε στο σπίτι μας! Θέλουμε να μας γεμίσουν με ενέργεια ώστε να βγούμε από αυτό το μεγάλο παιχνίδι νικητές ώστε να παραμείνουμε στην κατηγορία. Σε αυτό το ματς ειδικά χρειαζόμαστε πάρα πολύ τους φιλάθλους μας».

Με καλύτερο συμπαίκτη τον κόσμο – Έντονη κινητικότητα για τα εισιτήρια του αγώνα!

Ο καθοριστικός αγώνας της Κυριακής έχει δημιουργήσει μεγάλη κινητικότητα στους φιλάθλους της περιοχής, σχετικά με την προμήθεια των εισιτηρίων. Η διαδικασία της προπώλησης συνεχίζεται και ο ορισμός γενικής εισόδου σε όλους τους τομείς του γηπέδου (στην τιμή των 10 ευρώ για το κανονικό εισιτήριο, 5 ευρώ για το παιδικό εισιτήριο και 7 ευρώ για φοιτητές, ΑΜΕΑ, πολύτεκνους και άνεργους, πάντοτε με την επίδειξη των αντίστοιχων δικαιολογητικών εγγράφων), δίνει ένα ακόμη πραγματικό κίνητρο στους φίλους του μπάσκετ να παρευρεθούν στον αγώνα και να στηρίξουν την προσπάθεια του Α.Σ.Κ. σε αυτή την κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος.

Τα εισιτήρια διατίθενται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.ticketmaster.gr, όσο και από τα γραφεία του Α.Σ.Κ. (στο ισόγειο στην οδό Σταμούλη 3), καθημερινά 9-1 το πρωί και 6-8 το απόγευμα και το Σάββατο 6-8 το απόγευμα.

Ο Α.Σ. Καρδίτσας ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ παροτρύνει όλους τους φιλάθλους να προμηθευτούν τα εισιτήριά τους με τη διαδικασία της προπώλησης, καθώς μπορούν να επιλέξουν τη θέση τους και παράλληλα, να αποφευχθεί οποιαδήποτε καθυστέρηση, στα εκδοτήρια του γηπέδου.

Προηγούμενο άρθρο Aπάντηση του δημάρχου Παλαμά Γ. Σακελλαρίου για τους Αγώνες Kickboxing
Επόμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα