Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος,την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 και ώρα 12:00΄μ., παραμονή της εθνικής εορτής επί τη επετείω της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821, θα τελέσει την επιμνημόσυνο Δέηση, που θα λάβει χώρα στο Ηρώο των πεσόντων της πόλεως των Φαρσάλων στην πλατεία Δημαρχείου.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 7:00΄μ.μ., παραμονή της δεσποτικοθεομητορικής εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού και θα ψάλλει τους Δ΄ Χαιρετισμούς προς την Κυρία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Καρδίτσης.

Το Σάββατο 25 Μαρτίου, εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον ως άνω πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό.

Οι Ακολουθίες και η Θεία Λειτουργία από τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Καρδίτσης θα αναμεταδοθούν ζωντανά από την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση ORTHODOXTV.gr, την ιστοσελίδα της Ιεράς μας Μητροπόλεως και το κανάλι της Ιεράς μας Μητροπόλεως στο YouTube.

Ακολούθως και ώρα 11:15΄π.μ., θα προστεί της επισήμου Δοξολογίας επί τη εθνική επετείω της 25ης Μαρτίου 1821 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Στη συνέχεια και ώρα 12:00΄μ., θα παρακολουθήσει την καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση της πόλεώς μας.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Παρασκευή 24 Μαρτίου και ώρα 11:00΄π.μ., παραμονή της εθνικής εορτής επί τη επετείω της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821, θα τελέσει την επιμνημόσυνο Δέηση, που θα λάβει χώρα ενώπιον του έφιππου ανδριάντα του Αρχιστρατήγου Γεωργίου Καραϊσκάκη, ο οποίος βρίσκεται στην Κεντρική Πλατεία Καρδίτσης.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα6:30΄μ.μ., θα κομίσειτην ιερά και σεβασμία εικόνα της Παναγίας της «Πελεκητής» στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Φαρσάλων.

Ακολούθως και ώρα 7:00΄μ.μ., θα προστεί της ακολουθίας του Εσπερινού επί τη δεσποτικοθεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και θα ψάλλει τους Δ΄ Χαιρετισμούς στον ως άνω Iερό Ναό.

***

Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θωμάς Κάιας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς μας Μητροπόλεως,το Σάββατο 25 Μαρτίου,εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

***

Η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων τιμώντας την  δεσποτικοθεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και την εθνική επέτειο της Ελληνικής Επαναστάσεως της 25ης Μαρτίου 1821, ανακοινώνει ότι, την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023 και ώρα 12:00΄μ., τα Κατηχητικά Σχολεία της πόλεώς μας θα πραγματοποιήσουν εορταστική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίων Σοφίας, Ιωάννου Χρυσοστόμου και Σπυρίδωνος Καρδίτσης, το οποίο βρίσκεται κάτωθεν αυτού.

Προηγούμενο άρθρο ΑΣΚ: Με την Καρδίτσα στο πλευρό του για τον τελικό παραμονής κόντρα στο Λαύριο!
Επόμενο άρθρο Κανείς από όσους συνεργάζονται με το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα να μη δώσει στοιχεία IBAN και λογαριασμούς