Ειδήσεις

Αστέριος Γ. Βασιλάκος: Ανησυχητικά αποτυχημένη η εκδήλωση μνήμης και τιμής για το Ολοκαύτωμα του Μουζακίου


Αγαπητοί Πολίτες, Η πραγματοποίηση εκδηλώσεων που σφυρηλατούν και ενισχύουν την ιστορική μας μνήμη είναι σημαντικές με πολύπλευρη σημασία και απαραίτητες για να υπενθυμίζουν τους αγώνες των προγόνων μας.

Η απόδοση τιμής σε αυτούς που πάλεψαν και χάθηκαν για να σκεπτόμαστε εμείς σήμερα ελεύθερα, αποτελεί όχι απλά μια υποχρέωση αλλά πρώτιστο καθήκον και πράξη ευθύνης.

Με αφετηρία τη σκέψη αυτή αλλά και τη συναντίληψη ότι, οι εκδηλώσεις μνήμης και απόδοσης τιμής συμβάλλουν στη σφυρηλάτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας, πορευόμαστε στο χρόνο αναλαμβάνοντας υποτίθεται όλοι! τις υποχρεώσεις μας.

Από εκεί και πέρα όμως και μέχρι τα θλιβερά και απαράδεκτα τα οποία συνέβησαν προχθές στις 8 Ιουνίου του έτους 2023 στο Μουζάκι με ευθύνη Δήμου και Δημάρχου Μουζακίου μας χωρίζει άβυσσος.

Στην εντελώς αποτυχημένη! Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής για το Ολοκαύτωμα της 8ης Ιουνίου 1943, η οποία οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Μουζακίου! και του Δημάρχου! στο Μνημείο Πεσόντων! της κωμόπολης! Δεν παραβρέθηκαν! τοπικοί φορείς, σύλλογοι, σωματεία, τοπικές αρχές, απόγονοι θυμάτων κ.ά. γιατί απλούστατα δεν τους κάλεσαν!

Η προσέλευση των Πολιτών ήταν ελάχιστη! όπως μηδενική ήταν και η προσπάθεια των διοργανωτών, οι οποίοι μέσα σε μία πρωτοφανή και απαράδεκτη επίδειξη αλαζονείας, ανευθυνότητας και ασέβειας επιχείρησαν να απαξιώσουν την Τοπική Κοινωνία λησμονώντας! να αποστείλουν πρόσκληση, δελτίο τύπου ή έστω μια ειδοποίηση! στον Πρόεδρο και το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Μουζακίου!

Η διαπιστωμένη πλέον περιφρόνηση της Λαϊκής Θέλησης από το Δήμο Μουζακίου και τον ίδιο το Δήμαρχο ανησυχεί και εξοργίζει τους Πολίτες, οι οποίοι παρακολουθούν άφωνοι αυτή την κωμικοτραγική θεσμική εκτροπή!

Η Δημοτική Αρχή είναι πολιτικά και ιστορικά εκτεθειμένη καθ ότι, όφειλε τέσσερα χρόνια να αναλάβει πρωτοβουλίες και δράσεις προκειμένου με τη συνεργασία όλων των φορέων μαζικά και συλλογικά, να τιμήσουμε και να θυμηθούμε την αποφράδα εκείνη ημέρα πυρπόλησης και αποτέφρωσης του Μουζακίου, βιασμού γυναικών και δολοφονίας 16 αθώων Πολιτών από τις ξένες δυνάμεις Κατοχής.-

«Ας σεβαστούν επιτέλους το Μουζάκι και την Ιστορία του…..».

 

Γράφει ο Αστέριος Γ. Βασιλάκος, Πρόεδρος Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Μουζακίου

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα επισκέψεων Αριστοτέλη Σπάνια
Επόμενο άρθρο Να μην απολυθούν οι συμβασιούχους όλων των ειδικοτήτων