Ειδήσεις

Να μην απολυθούν οι συμβασιούχους όλων των ειδικοτήτων


Το σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού δικαίου ανταποκρινόμενο στην πρόκληση της Επιτροπής Αγώνα Καθαριστριών Νοσοκομείου Καρδίτσας καλεί τα μέλη του , όλους τους εργαζόμενους  ,τους ανέργους να συμμετέχουμε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τους συμβασιούχους στην κεντρική πλατεία την πέμπτη 15 Ιουνίου στης 19:30 μμ. .

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας και τους συμβασιούχους όλων των ειδικοτήτων , ενάντια στην απόλυση και την αντικατάσταση τους με εργολαβικό συνεργείο, όπως προωθείται από την κυβέρνηση της ΝΔ και τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Πρόκειται για εργαζόμενες που έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία για τις απαιτήσεις της εργασίας σε δημόσιες μονάδες υγείας και η απόλυση τους – εκτός από τα σοβαρότατα προβλήματα επιβίωσης για τους ίδιους και τις οικογένειες τους – θα προκαλέσει προβλήματα λειτουργίας στις μονάδες που εργάζονται, ιδιαίτερα στη σημερινή κρίσιμη περίοδο.

Αντιμετωπίζουν, εδώ και χρόνια, συχνά τον εμπαιγμό των κυβερνήσεων ,ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ  που από τη μια «αναγνώριζαν το ρόλο τους» και έδιναν, σε ορισμένες περιπτώσεις (κάτω από την πίεση κινητοποιήσεων και το φόβο «ξαφνικής κατάρρευσης» των ήδη ΥΠΟ στελεχωμένων μονάδων) παράταση στις συμβάσεις τους αλλά αρνούνται πεισματικά το δίκαιο αίτημα μας για μονιμοποίηση τους.

«Χόρτασαν», όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, από «χειροκροτήματα» και η «ανταμοιβή» τους είναι η επικείμενη απόλυση τους από την κυβέρνηση .

Απαιτούμε

  • Η Κυβέρνηση να προχωρήσει στην άμεση ανανέωση όλων των συμβάσεων και τη μετατροπή τους σε ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

–        όχι στην επαναφορά των εργολάβων στα νοσοκομεία σε καθαριότητα-φύλαξη-σίτιση-πλυντήρια-τεχ. υπηρεσια

–          Κατάργηση των νόμων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ για τις ιδιωτικοποιήσεις, τις Συμπράξεις (ΣΔΙΤ)και που «απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων σε αόριστης διάρκειας».

–              Να μη γίνει καμία απόλυση εργαζομένων.

–              Να σταματήσει τώρα η ομηρία και η κοροϊδία με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

–              Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

–              Να μετατραπούν άμεσα σε αορίστου χρόνου όλες οι συμβάσεις των εργαζόμενων επικουρικούς και ΟΑΕΔ στην υγεία, ΣΟΧ και επικουρικούς στην τοπική διοίκηση, αναπληρωτές στην εκπαίδευση), με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

–              Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων σύμφωνα με τις ανάγκες.

–              Πλήρης κρατική χρηματοδότηση των Δημόσιων Μονάδων Υγείας.

 

Προηγούμενο άρθρο Αστέριος Γ. Βασιλάκος: Ανησυχητικά αποτυχημένη η εκδήλωση μνήμης και τιμής για το Ολοκαύτωμα του Μουζακίου
Επόμενο άρθρο Ιωάννης Λ. Κολοβός: Η κοινότητα Ραχούλας μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς στην τοπική αγροτικοτουριστικη ανάπτυξη