Ειδήσεις

Αστέριος Γ. Βασιλάκος: Mουζάκι …. Η ανοχύρωτη πόλη


Αγαπητοί Πολίτες, Από το βράδυ της περασμένης Τρίτης για μία ακόμα φορά μετά τον Ιανό,βιώνουμε τραγικά γεγονότα από τη Θεομηνία «Daniel» με την ανατριχιαστική βοή των νερών του Παμίσου να αντηχεί σε όλη την κωμόπολη, τη θλιβερή εικόνα τουπεσμένου Γυμναστηρίου! τα χιλιάδες κυβικά λύματα! Βοθρολύματα! και λασπόνερα! στους δρόμους και μέσα στα σπίτια μας και τις κραυγές αγωνίας! των κατοίκων, στη Λυκούργου &Ρήγα Φεραίου, στα Καλαντζέϊκα, στην Καισαριανή, στον Παλαιοχωρίτη, στη Μάγειρα, στηΒασιλείου, στην Παρθενώνος, στη Σόλωνος, κ.ά.

Όλοι ανεξαιρέτως σήμερα φωνάζουν αγανακτισμένοι για έλλειψη 100 μ περίπου αντιπλημμυρικής προστασίας! και για τετραετή εγκληματική παράλειψη καθαρισμού φρεατίων! και ρέματος Παλαιοχωρίτη, παρά τις δημόσιες προτάσεις μας για άμεση κατασκευή έργων Αστικού Δικτύου Αποχέτευσης, Συλλογής, Μεταφοράς και διάθεσης Όμβριων Κωμόπολης Μουζακίου.

Αυτή δυστυχώς είναι η πραγματικότητα για τα δήθεν μεγάλα έργα! Δεν θωρακίστηκε το Μουζάκι! Δεν διδαχθήκαμε από τον Ιανό αν και ξοδεύτηκαν εκατομμύρια ευρώ!για αποκατάσταση βλαβών. Δυστυχώς όμως στο κρίσιμο σημείο που χτύπησε πάλι ο Πάμισος ήταν τα «παράνομα λατομεία! Από όπου γινόταν η λεηλασία εκατομμυρίων κυβικών αδρανών υλικών εν γνώσει όλων!».

Και σα να μην έφταναν αυτά μέχρι προχθές ο Δήμος Μουζακίου στη συμβολή των οδών Ερμού, Δημοκρατίας και Δεληγιάννη με τη Σ.Α.Τ.Α των Μουζακιωτών έφτιαχνε

Πεζοδρόμια Πολυτελείας!αντί να ανοίξει τα βουλωμένα στο δρόμο και δίπλα στην Πλατεία Γ. Πασσιαλή φρεάτια! Και να προστατέψει τη δημόσια υγεία.

Αυτή η προκλητικά συνεχιζόμενη υποβάθμιση της ζωής μας προφανώς δεν έγινε αντιληπτή ακόμα από τους αρμόδιους του Δήμου Μουζακίου.

Πνιγήκαμε στην κυριολεξία από άγνοια, χάθηκαν αναιτιολόγητα περιουσίες, δεν εφαρμόστηκε σχέδιο αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και δεν κλήθηκαν τα θεσμικά όργανα και υπηρεσίες Δήμου και Κοινότητας να προσφέρουν τη βοήθειά τους παρά το γεγονός ότι, τέθηκαν κατ επανάληψη στη διάθεση των αρμοδίων!

Είναι λυπηρό και ντροπή για την αιρετή αυτοδιοίκηση να μην αναγνωρίζουν τον εκλεγμένο Πρόεδρο του Συμβουλίου Δ.Κ Μουζακίου, την ίδια στιγμή που εξωθεσμικά παράκεντρα εξουσίας από υποψήφιους του συνδυασμού του Δημάρχου, «διοικούν αυθαίρετα την Κοινότητα Μουζακίου κατεντολήν του!» όπως δηλώνουν οι ίδιοι, συμμετέχονταςως «καλοί Σαμαρείτες σεπροεκλογικές και με πολιτική σκοπιμότητα»διανομές εμφιαλωμένου νερού, τροφίμων και φαρμάκων.Το χειρότερο δε όλωνΣυνοδεύουν με μια περίεργη καθεστωτική! αντίληψηΕπιτροπές Εκτίμησης ΖημιώνΩς υπεύθυνα κλιμάκια στελεχών δημοτικής διοίκησης!

Επιτέλους οι διοικούντες το Δήμο Μουζακίου πρέπει να ελεγχθούν για να αντιληφθούν ότι, οφείλουν να σέβονται τα θεσμικά όργανα της αυτοδιοίκησης και να προστατεύουν με υπευθυνότητακαι σοβαρότητα τους Πολίτες και τις περιουσίες τους. Οι καιροί άλλαξαν και είναι εγκληματικό η κάθε κακοκαιρία να μας Πνίγει!

«Απαιτούνται Τώρα Αντιπλημμυρικά Έργα Υποδομής και Απόδοση Ευθυνών…».-

 

Γράφει ο Αστέριος Γ. Βασιλάκος, Πρόεδρος Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Μουζακίου

Προηγούμενο άρθρο Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ξεκίνησε η περισυλλογή νεκρών ζώων
Επόμενο άρθρο Ο Σύλλογος Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών Ν. Καρδίτσας για τις νέες καταστροφικές πλημμύρες στο Νομό