Ειδήσεις

Αστέριος Βασιλάκος: Αδέσποτος ο αμίαντος στο Δημοτικό Γυμναστήριο Μουζακίου


Συμπολίτισσες και Συμπολίτες, Παρά τις προσπάθειες και τον αγώνα για «να φύγει το κακό!»,από το χώρο που καθημερινά αθλείται και κινείται η νεολαία μας, βορειοανατολικά και πίσω από το Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Μουζακίου, εν τούτοις αυτό δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό.

Μάταια περιμέναμε ελπίζοντας ότι, η δημόσια πρότασή μας για ασφαλή απομάκρυνση των αμιαντούχων υλικών, θα ευαισθητοποιούσε και θα ανησυχούσε τουλάχιστον τους υπεύθυνους της  Διοίκησης! του Ν.Π.Δ.Δ Αθλητισμός-Πολιτισμός-Νεότητα, καθ ότι στον προαναφερόμενο χώρο προ ημερών διεξήχθησαν  προπονήσεις! της προεθνικής ομάδας παγκορασίδων και οι τελικοί αγώνες! του Πανελληνίου πρωταθλήματος Βόλεϊ Κορασίδων Κ20 (13/8/2021)!

Την ίδια στιγμή λοιπόν που γίνονταν εκεί αυτό το μεγάλο για την κωμόπολη του Μουζακίου αθλητικό γεγονός και καμάρωναν!δηλώνοντας ικανοποιημένοι οι αυτοδιοικητικοί μας για το υψηλό επίπεδο προστασίας δημόσιας υγείας! Δίπλα και λίγα μέτρα πέρα από τον αμίαντο, με «ευθύνη των αρμοδίων! καθαριότητας Δήμου και Κοινότητας Μουζακίου»δημιουργούνταν νέα Κόκκινη Γωνιά-Χωματερή! με την μεταφορά άπλυτων κάδων απορριμμάτων, εγκαταλειμμένων αυτοκινήτων, παλαιών επίπλων, στρωμάτων, σκουπιδιών, αποβλήτων, εύφλεκτων υλικών κ.α. με την απαραίτητη βέβαια πάντα παρουσία, επίβλεψη και φύλαξη από τα αδέσποτα ζώα του Μουζακίου!

Ύστερα από τα προαναφερόμενα και όπως διαπιστώθηκε,«η εθνική ντροπή που ονομάζεται Χ.Α.Δ.Α συνεχίζεται..», καθότι τοπικά προκύπτει άγνοια κινδύνου, εφησυχασμός,αδιαφορία, αμέλεια και ολιγωρία. Γι αυτό προτείνουμε άμεσα! να κινηθεί από τις αρχές προστασίας περιβάλλοντος και δημόσιας υγείας διαδικασία έρευνας, ελέγχου και καταλογισμού ευθυνών κατόπιν αυτοψίας, προκειμένου οργανωμένα και βάσει της αρχής διαχείρισης και του κώδικα ασφαλούς απομάκρυνσης αμιάντου να προχωρήσει η συλλογή, σήμανση και μεταφορά του, με παράλληλη αποκατάσταση όλης της περιοχής ιδίαις δαπάναις! «Ο Ρυπαίνων Πληρώνει».-

 

Γράφει ο Αστέριος Βασιλάκος, Γραμματέας Περιβαλλοντικής Οικολογικής Παρέμβασης, Σύμβουλος Κοινότητας Μουζακίου

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Καρδίτσας συγχαίρει δυο νέους Αντιδημάρχους
Επόμενο άρθρο Εμποροϋπαλλήλοι: Δε θα δεχτούμε καμία επίθεση στα εργασιακά και ατομικά δικαιώματα των εργαζομένων