Ειδήσεις

Αστέριος Βασιλάκος: Αδιανόητες οι ενστάσεις … για το Κέντρο Υγείας Μουζακίου


Συμπολίτισσες και Συμπολίτες, Στις μυστήριες , ανήκουστες, αντιφατικές και δαπανηρές αποφάσεις και ενέργειες της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, σχετικά με ολοκλήρωση διαδικασιών κατεδάφισης, χαρακτηρισμού,φύλαξης και σύνταξη γεωλογικής μελέτης καταλληλότητας υπάρχοντος κτιρίου και οικοπέδου του Κ. Υγείας Μουζακίου, προστέθηκε τώρα  και η ακατανόητη ένσταση, κατά της έκθεσης αυτοψίας και των αποτελεσμάτων ελέγχου επικινδυνότητας της  εναπομείνασας κατασκευής.

Αγανακτισμένοι οι  κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Μουζακίου παρακολουθούν αυτά που γίνονται ενθυμούμενοι,τις θλιβερές και επικίνδυνες εικόνες  καταστροφής της δημόσιας περιουσίας λόγω διάλυσης αρχειακού, τηλεπικοινωνιακού, γραφειακού και υγειονομικού υλικού και εξοπλισμού του Κ. Υγείας Μουζακίου, με τις αυθαίρετεςκαι άνευ ελέγχου εργασίες προετοιμασίας κατεδάφισης, καθαίρεσης και απομάκρυνσης,  χωρίς νόμιμη άδεια ή χαρακτηρισμό επικινδύνως ετοιμόρροπου. Χωρίς καμία ηθική προϋπόθεση και φραγμό, έβγαλαν!μέχρι τις πόρτες, τα παράθυρα και τακουφώματα της πτέρυγας του Κ. Υγείας  που δεν κατέρρευσε, απομάκρυναν! δε ηλιακά πάνελ, σώματα καλοριφέρ, συσκευές, πετρέλαιο, τριφασική γεννήτρια, κλιματιστικά κ.α.

Ενίσταται! λοιπόν η 5η Υγειονομική Περιφέρεια γιατί τα αρμόδια όργανα ελέγχου γνωμοδότησαν και αποφάσισαν ότι, το εναπομείναν και μεγαλύτερο τμήμα της κατασκευής του Κ. Υγείας Μουζακίου,«δεν χαρακτηρίζεται επικινδύνως ετοιμόρροπο!!» και μπορεί να επισκευαστεί!!,αφού άμεσα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και υποστήριξης; Προφανώς οι υπεύθυνοι της 5ης Υ.Πε «έχουν άλλη άποψη… για τη στέγη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Δήμου Μουζακίου!»

«Καιρός όμως είναι να αντιληφθούν το λάθος τους , να αναλάβουν τις ευθύνες τους και το κόστος των εσφαλμένων εκτιμήσεων και να προχωρήσουν άμεσα όπως έχουν υποχρέωση στην κατεδάφιση του ελάχιστου τμήματος που κατέρρευσε και στην επισκευή του εναπομείναντος κτιρίου Κ. Υγείας  Μουζακίου,το οποίο και οφείλουν να  αξιοποιήσουν προς όφελος των Πολιτών ως κτίριο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας! αποκαθιστώντας τη ζημία που προκλήθηκε».Άλλως έχουν ηθική υποχρέωση να το διαθέσουν ασφαλή και λειτουργικό στο Δήμο Μουζακίουκαι στους Πολίτες του οποίου ανήκει,  προκειμένου να τεθεί στην υπηρεσία της κοινωνίας,ελεύθερο βαρών και κινδύνων!

«Είναι αδιανόητονα επιχειρείται… καταστροφή Δημόσιας Περιουσίας».-

 

Γράφει ο Αστέριος Βασιλάκος, Γραμματέας Περιβαλλοντικής Οικολογικής Παρέμβασης, Σύμβουλος Κοινότητας Μουζακίου

 

Προηγούμενο άρθρο Χωρίς ηλεκτροδότηση οικισμοί της Αργιθέας
Επόμενο άρθρο Ο Νομός Καρδίτσας στη μάχη του αποχιονισμού