Ειδήσεις

Ο Νομός Καρδίτσας στη μάχη του αποχιονισμού


Σε λευκό κλοιό παραμένει όλος ο Νομός Καρδίτσας μετά τις έντονες χιονοπτώσεις που είχαμε καθ ΄ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Στον ορεινό όγκο το ύψος του χιονιού έφθασε τα 60 έως 80 εκατοστά και σε μεγαλύτερο υψόμετρο ακόμα και το ένα μέτρο και στην πεδινή ζώνη τα 30  έως 40 εκατοστά.

Στα λευκά ντύθηκε και η πόλη της Καρδίτσας και το πρωί της Δευτέρας η εικόνα στο κέντρο ήταν ακόμα καλύτερη, με την κυκλοφορία να πραγματοποιείται ομαλά.

Πολίτες και καταστηματάρχες είχαν ξεκινήσει από πολύ νωρίς τους αποχιονισμούς αφού λόγω της εργάσιμης ημέρας ήταν πολλοί εκείνοι οι οποίοι θα έπρεπε να μετακινηθούν.

Την ίδια στιγμή, οι αποχιονισμοί συνεχίζονταν εντατικά όλο το βράδυ της Κυριακής προκειμένου να μείνει ανοιχτό όλο το οδικό δίκτυο.

Η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη σε όλο το οδικό δίκτυο και οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί.

Πολλά δέντρα και φυτά έσπασαν ή είναι έτοιμα να σπάσουν λόγω του χιονιού που τα έχει σκεπάσει, γι ΄ αυτό θα πρέπει να προσέχουν και οι πεζοί.

Τόσο η Τοπική Αυτοδιοίκηση (Περιφερειακή Ενότητα και Δήμοι) όσο και όλες οι υπόλοιπες αρμόδιες αρχές (όπως Αστυνομία, Πυροσβεστική κλπ.) παραμένουν σε διαρκή επιφυλακή.

Τα μόνα σημαντικά προβλήματα έχουν να κάνουν με τη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε περιοχές τόσο της Αργιθέας και της Λίμνης Πλαστήρα όσο και της Καρδίτσας.

Η κατάσταση, πάντως, θα συνεχίσει να είναι δύσκολη και τις επόμενες μέρες αφού οι πολικές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν και ο παγετός χρήζει ιδιαίτερης προσοχής.

Στο Νομό μας, το θερμόμετρο θα δείχνει -5 βαθμούς Κελσίου στις 8:00 το πρωί της Τρίτης, -8 το πρωί της Τετάρτης και -3 την Πέμπτη.

 

Που είναι απαραίτητη η χρήση αλυσίδων

Επ. Ο. Καρδίτσας-Φράγματος Ν. Πλαστήρα, μέσω Μορφοβουνίου από 10 χ/θ.

Επ. Ο. Καρδίτσας-Φράγματος Ν. Πλαστήρα, μέσω Καστανιάς από 14 χ/θ.

Επ. Ο. Καρδίτσας-Τσαρδακίου Λίμνης Πλαστήρα από 12 χ/θ.

Επ. Ο. Καρδίτσας-Λουτρά Σμοκόβου-Ρεντίνας, από 25 χ/θ.

Επ. Ο. Οδός Μουζακίου-Άρτας

Επ. Ο. Οδός Μουζακίου-Στεφανιάδας

Στο μεταξύ, το εν ισχύ Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων με Α.Α.3 που εκδόθηκε την Πέμπτη (11-02-2021), επικαιροποιήθηκε τη Δευτέρα (15-02-2021) ως ακολούθως:

Την Τρίτη (16-02-2021) οι πυκνές χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, στα ορεινά και ημιορεινά των Κυκλάδων, καθώς και σε περιοχές της Κρήτης με χαμηλότερο υψόμετρο. Από αργά το βράδυ στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (17-02-2021) οι χιονοπτώσεις βαθμιαία θα περιοριστούν στην Κρήτη όπου θα είναι πυκνές, μετά το μεσημέρι όμως θα εξασθενήσουν.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Αστέριος Βασιλάκος: Αδιανόητες οι ενστάσεις … για το Κέντρο Υγείας Μουζακίου
Επόμενο άρθρο Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας για τα προβλήματα της κακοκαιρίας