Ειδήσεις

Αστέριος Βασιλάκος: Ανησυχία στο Μουζάκι λόγω έλλειψης … αποχέτευσης ομβρίων


Συμπολίτισσες και Συμπολίτες, Κάθε φορά που βρέχει στον τόπο μας ο «Ιανός», η «Αθηνά», ή τελευταία ο «Μπάλλος», πάντα η κακοκαιρία μετατρέπεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης,  επιβεβαιώνοντας το φόβο και τον προβληματισμό των Μουζακιωτών για το μέλλον τους σε αρκετές περιοχές της κωμόπολης, λόγω έλλειψης δικτύου αποχέτευσης όμβριων υδάτων.

«Ποτάμια γίνονται οι δρόμοι» με την παραμικρή μπόρα στο κέντρο του Μουζακίου, στην Ερμού, στην 1ης Μαρτίου, στην Πλατεία Πασσιαλή, στη Σόλωνος, στην Πυθαγόρα, στην Κονδύλη, στην Γ.Καραϊσκάκη, στην Πινδάρου και Παρθενώνος κ.ά. Ιδιαίτερα δε εκεί που δεν υπάρχουν πεζοδρόμια, οι καθημερινές εικόνες προσβάλλουν τον πολιτισμό μας, γιατί δείχνουν τους Συντοπίτες μας να κυκλοφορούν με γαλότσες! και γυρισμένα ρεβέρ!την πλατεία να θυμίζει λίμνη και τους δρόμους και τις θέσεις στάθμευσης των αυτοκινήτων, μπροστά στο Δημαρχείο και στην Δυτική Περιφερειακή Οδό να είναι πλημμυρισμένοι.

Αυτή η υποβάθμιση της ζωής μας προφανώς δεν έγινε αντιληπτή από τους αρμόδιους Δήμου και Κοινότητας Μουζακίου παρά τις κατ επανάληψη δημόσιες Προτάσεις μας, για άμεση κατασκευή έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, με εφαρμογή και υλοποίηση Ολοκληρωμένου Σχεδίου Διαχείρισης, «Καθαρού Αστικού Δικτύου Αποχέτευσης, συλλογής, μεταφοράς και διάθεσης Όμβριων Κωμόπολης Μουζακίου»καθώς επίσης και επέκταση, συντήρηση, καθαρισμό και ανακατασκευή του υπάρχοντος.

Δεν είναι δυνατόν στο Μουζάκι του σήμερα, οι αρμόδιοι να βρίσκονται ακόμα στις συζητήσεις! αναζητήσεις και στις μεγάλες δηλώσεις! για «Χαρτογράφηση φρεατίων απορροής όμβριων υδάτων!» με τα φρεάτια ακαθάριστα, σκεπασμένα με ταπέτα! και τυχόν βουλωμένα και τους Πολίτες να αποδέχονται αναντίρρητα και άτυπα πρόχειρες, επικίνδυνες, ημιτελείς και με σοβαρές κακοτεχνίες παρεμβάσεις επιφανειακών δικτύων στα ρείθρα των πεζοδρομίων!

Αυτά τα γεγονότα δυστυχώς έχουν βλαβερές συνέπειες στο  περιβάλλον, στην  ποιότητα ζωής, στην υγεία, στη σωματική ακεραιότητα των κατοίκων και στις αισθητικές αξίες. Γι αυτό οι Πολίτες οφείλουν νααπαιτήσουν υποδομές, προσαρμογή στη κλιματική αλλαγή, θωράκιση και επαγρύπνησηγια,«Να μην Πνίγονται…οι Δρόμοι μας σε μία Κουταλιά Βροχή…».-

 

Γράφει ο Αστέριος Βασιλάκος, Γραμματέας Π.Ο.Π Μουζακίου-Παμίσου-Ιθώμης, Σύμβουλος Κοινότητας Μουζακίου

 

Προηγούμενο άρθρο Που έπεσαν πρόστιμα για παραβάσεις των μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού
Επόμενο άρθρο Η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ στην Καρδίτσα