Ειδήσεις

Η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ στην Καρδίτσα


Το ΚΕΘΕΑ Έξοδος ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Καρδίτσας για  την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας για ανάπτυξη συνεργασίας, με στόχο τηνυποστήριξη του πληθυσμού της περιοχής  για την αντιμετώπιση παράνομων και νόμιμων εξαρτήσεων.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ πραγματοποίησε την Τετάρτη 13/10/21,  την πρώτη της παρέμβαση στην Καρδίτσα και συγκεκριμένα στην Πλατεία Πλαστήρα (Παυσίλυπο) με διανομή έντυπου υλικού και ενημέρωση του γενικού πληθυσμού για τις εξαρτήσεις.

Η Κινητή Μονάδα οργανώνει στοχευμένες παρεμβάσεις είτε βάσει διαγνωσμένων αναγκών, είτε βάσει αιτημάτων των τοπικών κοινωνιών. Συνεργάζεται με Δομές Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Δικαστικές Αρχές, Καταστήματα Κράτησης και άλλες Υπηρεσίες για τη συνολική αντιμετώπιση του φαινομένου των εξαρτήσεων.

Η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ θα βρίσκεται στην Καρδίτσα κάθε Τετάρτη, ενημερώνοντας το κοινό για τις υπηρεσίες που παρέχει, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πραγματοποιούν συναντήσεις σε ειδικό χώρο που θα παραχωρηθεί από τον Δήμο Καρδίτσας.

Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν, χωρίς λίστες αναμονής, με σεβασμό στο απόρρητο των πληροφοριών.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Καρδίτσας (Υπεύθυνη: κα Μαρία Τσιαλκούτη, τηλ.: 2441354716) και στο ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ,τηλ.: 2410 555053 και 2410 253936.

Η λειτουργία της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ με έδρα τη Λάρισα εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση» του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλία 2014-2020» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Προηγούμενο άρθρο Αστέριος Βασιλάκος: Ανησυχία στο Μουζάκι λόγω έλλειψης … αποχέτευσης ομβρίων
Επόμενο άρθρο Σημεία ομιλίας του Προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας Θανάση Νασιακόπουλου στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ