Ειδήσεις

Αστέριος Βασιλάκος: Χωρίς πιστοποίηση συμμόρφωσης … οι παιδικές χαρές του Μουζακίου


Αγαπητοί Πολίτες, Επιβεβαιώθηκε περίτρανα ο φόβος και η ανησυχία μας για το πραγματικό γεγονός ότι, οι Παιδικές Χαρές του Μουζακίου στην Πλατεία Πασσιαλή και στον Άγιο Θεόδωρο! Λειτουργούσαν! και λειτουργούν ακόμα! χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις που θα εξασφάλιζαν ασφαλή και ακίνδυνη χρήση! Για παιδιά και συνοδούς.

Δυστυχώς καμία Παιδική Χαρά του Μουζακίου δεν πληροί το κριτήριο καταλληλότητας σύμφωνα με τα ισχύοντα πρότυπα! Ούτε έχει ελεγχθεί εξοπλισμός, όργανα, ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, περιφράξεις, χώροι πτώσης, αποστάσεις ασφαλείας και επιφάνεια πρόσκρουσης! Γι΄ αυτό άλλωστε στερούνται και του απαραίτητου για τη λειτουργία τους Σήμα.

Αυτά βέβαια συμβαίνουν! όταν για τέσσερα χρόνια! οι Παιδικές Χαρές του Μουζακίου λειτουργούσαν παράνομα! και ανεύθυνα! με μία πόρτα ανοιχτή! Μία δίπλα κλειδωμένη! και την Περίφραξη Πεσμένη! Προκειμένου, να εξασφαλιστεί υπεύθυνα! η ατιμωρησία των αιρετών! Αφού κανένας τους δεν υπολόγισε ποτέ τον παράγοντα κίνδυνος για την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας!

Είναι αγανακτισμένοι οι Πολίτες με αυτή την ανευθυνότητα αρμοδίων Δήμου και Κοινότητας Μουζακίου, οι οποίοι μολονότι γνώριζαν πως οι Παιδικές Χαρές δεν είναι ασφαλής, εν τούτοις επέτρεπαν και επιτρέπουν ακόμα τη λειτουργία τους! απορρίπτοντας μάλιστα κατά πληροφορίες παντελώς αναιτιολόγητα, γενναιόδωρη πρόταση νεολαίας πολιτικού κόμματος για προσφορά εθελοντικής εργασίας!

Κι όλα αυτά σε μια εποχή που η επίσκεψη στην παιδική χαρά αποτελεί καθημερινή διέξοδο ψυχαγωγίας και από τις λίγες προσιτές διασκεδάσεις για τα παιδιά και τη μέση ελληνική οικογένεια, προκειμένου να έχουν ελεύθερη πρόσβαση! ασφαλείς υποδομές! καλές εγκαταστάσεις! και συντηρημένα παιγνίδια!

Δυστυχώς όμως στο Μουζάκι οι Γονείς, οι Συνοδοί αλλά και οι πραγματικοί ιδιοκτήτες της Κεντρικής Παιδικής Χαράς, προ ημερών βρήκαν κλειδωμένη! και τη δεύτερη Θύρα χωρίς καμία προειδοποίηση! και σχετική ανακοίνωση, με θλιβερή και επικίνδυνη παρενέργεια, τα παιδιά για να παίξουν να πηδάνε από τα κάγκελα! Στον δε Άγιο Θεόδωρο να μπαίνουν από τους πεσμένους Φράχτες! Και όλα αυτά εν έτη 2023 γιατί οι Παιδικές Χαρές του Μουζακίου μολονότι και τυπικά Μανταλωμένες! Εν τούτοις παραμένουν, «Ανοιχτές, Αφύλαχτες και Επικίνδυνες….»

 

Γράφει ο Αστέριος Βασιλάκος, Γραμματέας Περιβαλλοντικής Παρέμβασης, Σύμβουλος Κοινότητας Μουζακίου

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Υδρονομείς θα προσλάβει ο Δήμος Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Σύσκεψη της Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Λ. Ρογγανάκη με τις Διευθύνσεις Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Θεσσαλίας