Ειδήσεις

Αστέριος Βασιλάκος: Εκτός ελέγχου η διαχείριση αποβλήτων στο Μουζάκι


Συμπολίτισσες και Συμπολίτες, Δεν τιμούν τον πολιτισμό μας και δεν προστατεύουν τη Δημοσία Υγεία οι εικόνες των επικίνδυνων αποβλήτων που αντικρίζουμε στο Μουζάκι και στο χώρο που καθημερινά αθλείται και κινείται η νεολαία μας βορειοανατολικά δίπλα,μέσα κι έξω από το Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο.

Μάταια περιμέναμε και ελπίζαμε ότι, μετά τις παρεμβάσεις! των ελεγκτικών μηχανισμών η δημόσια πρότασή μας για ασφαλή απομάκρυνση των καρκινογόνων αμιαντούχων υλικών και των επικίνδυνων αποβλήτων, θα ευαισθητοποιούσε και θα ανησυχούσε τουλάχιστον τους υπεύθυνους της Κοινότητας Μουζακίου, του Δήμου Μουζακίου και της  Διοίκησης! του Ν.Π.Δ.Δ Αθλητισμός-Πολιτισμός-Νεότητα.

Αντιθέτως όμως και μάλιστα με πρωτοβουλία και ανοχή αιρετών Δήμου και Κοινότητας Μουζακίου! O αριθμός των αυθαίρετα εγκατεστημένων εκεί κάδων αυξήθηκε, μεταφέρθηκαν δε στον ίδιο χώρο και εγκαταλείφθηκαν επικίνδυνα απόβλητα, αυτοκίνητα στο τέλος του χρόνου ζωής τους, χημικά, απορρίμματα, φωτοτυπικά, εκτυπωτές, drum/toner, κύλινδροι, φυσίγγια μελάνης, στρώματα, γυαλιά, μπαταρίες, ΑΕΚΚ, ακατάλληλα προϊόντα εκσκαφής, υπολείμματα σκυροδέματος, εύφλεκτα και αμιαντούχα υλικά, παλαιά έπιπλα, ζώα σε αποσύνθεση, ηλεκτρικές συσκευές, ελαστικά, υλικά οδοποιίας κ.α. ΦΩΤΟ

Η τοπική ντροπή! που ονομάζεται αυθαίρετος ΧΑΔΑ, έγινε η νέα εστία οπτικής, αισθητικής και περιβαλλοντικής μόλυνσης και ρύπανσης εδάφους, υπόγειων και επιφανειακών υδάτων κωμόπολης Μουζακίου και Ποταμού Παμίσου. Υποβαθμίστηκε το περιβάλλον, επιβαρύνθηκε δυσμενώς το οικοσύστημα και μπήκε σε κίνδυνο η δημόσιαυγεία,με έκθεση ανύποπτων Πολιτών σε αμίαντο, ο οποίος παραδόξως αφύλακτος εξαφανίστηκε περιέργως! από την πόρτα του Δημοτικού Γυμναστηρίου, κατά παράβαση της αρχής και του κώδικα ασφαλούς διαχείρισης και απομάκρυνσης.

Είναι απαράδεκτο και δεν το αντέχει η Κοινωνία μας να συναντιέται η πηγή ζωής, τα παιδιά μας, η ελπίδα, το μέλλον, ο αθλητισμός και η νεολαίατου Μουζακίου, με τη ρύπανση, τη μόλυνση, τα απόβλητα, και τις αναπνεύσιμες και διαταραγμένες Ινες Αμιάντου. Πρέπει επιτέλους στο Μουζάκι να αντιληφθούν οι αρμόδιοι ότι,

«Ο Ρυπαίνων και Πληρώνει και Τιμωρείται…»

 

Γράφει ο Αστέριος Βασιλάκος, Γραμματέας Περιβαλλοντικής Παρέμβασης, Σύμβουλος Κοινότητας Μουζακίου

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο ΣΘΕΒ: Η ανάπτυξη της ΒιΠΕ και οι κοινές δράσεις για επιχειρήσεις και εργαζόμενους
Επόμενο άρθρο Η ΔΗΠΑΚ ιατρών για τα αποτελέσματα των εκλογών στον Ιατρικό Σύλλογο Καρδίτσας