Ειδήσεις

Αστέριος Βασιλάκος: Σιωπή και καθυστέρηση στην αποκατάσταση ζημιών Ιανού στο Μουζάκι


Αγαπητοί Πολίτες, Ένας χρόνος πέρασε κι ακόμα δεν είδαμε καμία σοβαρή αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων Ιανού στο Μουζάκι, παρά τις μεγάλες ανακοινώσεις και τα χρήματα που διατέθηκαν προκειμένου να «ανακατέψουν πέτρες και χώματα μέσα στον Πάμισο».

Δυστυχώς ακόμα δεν μάθαμε υπεύθυνα και σχετικά με τα τραγικά γεγονότα για την άτυχη συμπολίτισσά μας, για την  κατάσταση στο Τουρκόμνημα, γιατί κατέρρευσε η Περιφερειακή Οδός μαζί με ένα μικρό τμήμα του Κ. Υγείας, γιατί βυθίζεται καθημερινά η Παλαιά Γέφυρα Μουζακίου-Μαυρομματίου, γιατί έπεσαν οι άλλες Γέφυρες,κ.α.

Όπως φαίνεται είναι μακρύς ο δρόμος της αρμόδιας και σοβαρής ενημέρωσης για τα αίτια κατάρρευσης των υποδομών του Μουζακίου και για την έλλειψη διεκδίκησης αποζημίωσης! επιχειρήσεων για την μέχρι τώρα καθυστέρηση αποκατάστασης.

Είναι λυπηρό αλλά δεν γνωρίζει ο Λαός του Δήμου Μουζακίου για τους υπεύθυνους του «σκανδάλου λεηλασίας δημόσιας περιουσίας και για την αναιτιολόγητη, αδιανόητη και ακαταλόγιστη κατεδάφιση κτηρίου και απομάκρυνσης εξοπλισμού Κ. Υγείας». Επίσης ουδέποτε πληροφορηθήκαμε για τη σκοπιμότητα και τη σημερινή επικίνδυνη κατάσταση των «νέων και παλιών οικοπέδων! για τις περίεργες αποφάσεις αγορών αμιαντούχων κτισμάτων! τις διαδικασίες παραχώρησης, μίσθωσης αποθηκών, για τα έξοδα φύλαξης, κ.α.»

Και ενώ περιέργως κανείς αρμόδιος δεν αιτιολογεί αυτή τη μεγάλη και επιζήμια καθυστέρηση εν τούτοις, «τα φορτηγά και οι νταλίκες μέρα και νύχτα ξεκάρφωσαν το Κέντρο του Μουζακίου».Η κωμόπολη δεν αντέχει άλλο!Οι ψυχικές και οικονομικές αντοχές στέρεψαν!Είναι χρέος των αιρετών να τρέξουν τώρα! Η ζωή δεν περιμένει. Απαιτείται άμεσα υλοποίηση ολοκληρωμένου προγράμματος αποκατάστασης βλαβών Ιανού(Π.Ο,Κ.Υ,Π.Γ) με γνώση, υπευθυνότητα, σοβαρότητα, αξιοπιστία, εργατικότητα και καταλογισμό ευθύνης και ζημίας.

«Είναι ώρα ολιστικής προσέγγισης προβλημάτων και αναγκών…. περιοχής Μουζακίου».-

 

 

Γράφει ο Αστέριος Βασιλάκος, Γραμματέας Περιβαλλοντικής Οικολογικής Παρέμβασης, Σύμβουλος Κοινότητας Μουζακίου

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Αυτά είναι τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους