Ειδήσεις

Αστέριος Βασιλάκος: Τα νερά του Παλαιοχωρίτη τάραξαν … την κωμόπολη Μουζακίου


Συμπολίτισσες και Συμπολίτες, Ένα από τα παλιότερα και μεγαλύτερα ρέματα της κωμόπολης του Μουζακίου βρίσκεται από εικοσαήμερου και πλέον εγκληματικά εγκαταλειμμένο, αστήριχτο, σπασμένο, ακαθάριστο, βουλωμένο! και επικίνδυνα πλημμυρισμένο!

Είναι το συνδεδεμένο στη ροή του χρόνου με την Ιστορία του Μουζακίου «Ρέμα Παλαιοχωρίτης», το οποίο και διασχίζει εγκιβωτισμένο με δύο δίκτυα ένα το κέντρο της πόλης μας, και δεύτερο το υδατόρεμα στις οδούς Δ. Σολωμού, Προφήτη Ηλία, Ομήρου και Παπάγου καταλήγοντας κρεμασμένα! σε δύο απολήξεις και εκβολές στην κοίτη του Ποταμού Παμίσου.

Τέσσερα Χρόνια φωνάζουμε! για καθαρισμό του ρέματος, η παρούσα όμως Δημοτική Αρχή δεν έκανε απολύτως τίποτα με τραγικό αποτέλεσμα να πνιγεί με τη θεομηνία Danielτο επάνω μέρος της κωμόπολης του Μουζακίου.

Εγκληματική και ανεύθυνη χαρακτηρίζουν την τετραετή παράλειψη καθαρισμού του ρέματος οι κάτοικοι της Καισαριανής οι οποίοι με παροιμιώδεις κραυγές Αγωνίας, Ψυχική Οδύνη και Ηθική βλάβη από όσα βίωσαν και υπέστησαν τη νύχτα και τα ξημερώματα της 6ης, 7ηςκαι 27ηςΣεπτεμβρίου, όταν πλημμύρισαν τα σπίτια τους και κινδύνευσαν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους από τα νερά και τα χιλιάδες κυβικά φερτά υλικά! του Παλαιοχωρίτη.

Δεν διδάχθηκε ο Δήμος Μουζακίου από τα πλημμυρικά φαινόμενα του Παλαιοχωρίτη το 1907! το 1927! το 1937! το 2020! από τον Ιανό και το 2023! από τον Daniel και τώρα από τον Elias.

Αντιθέτως την Παρασκευή 22/9/2023 μας έφεραν «αναδρομικά» με απευθείας ανάθεση! προκλητικότατα εν μέσω θεομηνίας, πλημμυρικών φαινομένων και βαρύγδουπων δηλώσεων!Δημοτικής Αρχής Μουζακίου, τοπανάκριβο (άνω των 200.000,00€ για 170 μ!) αποφρακτικό! χωρίς κανέναν προγραμματισμό και σχέδιο αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών.

Δυστυχώς μετά από επτά (7) ημέρες σκληρής όντως εργασίας, ο Παλαιοχωρίτης παραμένει ακόμα βουλωμένος σε πλημμυρική κατάσταση, με τις κακόβουλες προεκλογικής σκοπιμότητας και μη ανταποκρινόμενες στην πραγματικότητα! δηλώσεις των ανώνυμων αρμόδιων! της Δημοτικής Αρχής Μουζακίου.

Επιτέλους! δεν είναι δυνατόν να πνίγεται το Μουζάκι το έτος 2023 γιατί κάποιοι τέσσερα χρόνια έφτιαχναν πεζοδρόμια πολυτελείας, αντί να καθαρίσουν το ρέμα! και να κατασκευάσουν 70 μ. αντιπλημμυρικό έργο!στον Πάμισο, καθ ην στιγμή το έτος 1927! Εκατό Χρόνια πριν! ο αείμνηστος Πρόεδρος της Διοικούσας Κοινοτικής Επιτροπής Μουζακίου κ. Παν. Γ. Κωστόπουλος δήλωνε υπερήφανος ότι, «..Επιδιορθώθησαν αι κρήναι, Έγινεν διακοινοτικός αύλαξ, Εχαλιναγωγήθη ο Μπλιούρης και ο Παλαιοχωρίτης!»

Είναι ντροπή για την αυτοδιοίκηση μετά από εκατό (100) Χρόνια να διαπιστώνεταιότι, «Οι παραλείψεις των διοικούντων το Δήμο Μουζακίου έπνιξαν το Μουζάκι». Οφείλουν δε αυτοί οι δήθεν αρμόδιοι! να εγκαταλείψουν τις απευθείας αναθέσεις! και να προχωρήσουν στην υλοποίηση της προ διετίας πρότασής μας για κατασκευή, «Έργου Υποδομής και Όχι Βιτρίνας…. στο Ρέμα Παλαιοχωρίτης».-

Γράφει ο Αστέριος Γ. Βασιλάκος, Πρόεδρος Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Μουζακίου

Προηγούμενο άρθρο Δράση εμβολιασμού στον οικισμό Μαύρικα
Επόμενο άρθρο Θερμή υποδοχή στις Τοπικές Κοινότητες για τον νυν και εκ νέου υποψήφιο Δήμαρχο Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκο