Ειδήσεις

Δράση εμβολιασμού στον οικισμό Μαύρικα


Το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας της Δ/νσης Κοινωνικής Πρόνοιας , Δημόσιας Υγείας  και Α.με.Α του Δήμου Καρδίτσας σε συνεργασία με την 5η ΥΠΕ, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ,τον ΕΟΔΥ και την 2η ΤΟΜΥ Καρδίτσας πραγματοποίησαν δράση εμβολιασμού εντός του οικισμού “Μαύρικα” παιδιών ηλικίας 2 έως 16 ετών .

Ειδικότερα, την Πέμπτη  21 Σεπτεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε από την Παιδίατρο της 2ης ΤΟΜΥ Καρδίτσας έλεγχος Βιβλιαρίων Υγείας Παιδιών, παιδιατρική εξέταση και στη συνέχεια εμβολιασμός των παιδιών από τις Επισκέπτριες Υγείας της 2ης ΤΟΜΥ . Τα παιδιά έλαβαν το εμβόλιο ενάντια στην Ηπατίτιδα Α. Την δράση στήριξε καθ’όλη τη διάρκειά της η Κινητή Μονάδα του ΕΟΔΥ.

Τα στελέχη του Παραρτήματος Ρομά συνέβαλλαν στη στήριξη της διαδικασίας , με την ενημέρωση / ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για την διεξαγωγή της δράσης και τον εντοπισμό παιδιών κατάλληλης ηλικίας.

Στη παρέμβαση συμμετείχαν:

2η ΤΟΜΥ Καρδίτσας: κα Κολοφωτιά Ευαγγελία Παιδίατρος, κα Δανιήλ Ασπασία Επισκέπτρια Υγείας, κα Ραχμάνη Ιωάννα Νοσηλεύτρια, κα Χριστοδούλου Γεωργία Επισκέπτρια Υγείας

ΕΟΔΥ: κα  Τσέκου Αικατερίνη Νοσηλεύτρια

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΡΟΜΑ: κα Βασίλογλου Βασιλική Κοινωνιολόγος, κα Λούκα Βασιλική Νοσηλεύτρια, κος Μπαντής Γεώργιος Διαμεσολαβητής.

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Καρδίτσας

χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του

Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Βίρνα Χρήστου: Έχω διάθεση προσφοράς και αγάπη για τον τόπο μου
Επόμενο άρθρο Αστέριος Βασιλάκος: Τα νερά του Παλαιοχωρίτη τάραξαν … την κωμόπολη Μουζακίου