Ειδήσεις

Αστέριος Βασιλάκος: Το οδοιπορικό της καταστροφής στο ποτάμι του Μουζακίου


Αγαπητοί Πολίτες, Ολοκληρώνονται! μας λένε τα ακριβοπληρωμένα έργα αποκατάστασης των πληγέντων περιοχών Δήμου Μουζακίου μέσα στον Πάμισο, με τεράστιο και σχεδόν μη αναστρέψιμο το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της καταστροφής.

Δυστυχώς όμως και μέχρι τώρα κανένας έλεγχος και καμία ενημέρωση για τον εξαφανισμένο! και μη δημοσιοποιημένο! στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας από τις 4/6/2021 περιβόητο Φάκελο Εξαίρεσης Περιβαλλοντικών Αδειοδοτήσεων!

Ίσως δεν πρέπει να γνωρίζουν! οι Πολίτες για την κουτσουρεμένη και κλειστή, δύο χρόνια τώρα Δυτική Περιφερειακή Οδό! Ούτε βέβαια για την εξωφρενική εκβολή των λυμάτων του Παλαιοχωρίτη στον Πάμισο! Μάλλον όμως απαγορεύεται και να μάθουν! για τη ρύπανση και τη μόλυνση από τα αυθαίρετα, επικίνδυνα και ανεξέλεγκτα κρυφά και φανερά Λατομεία και Εργοτάξια στην κοίτη του Ποταμού!

Προφανώς οι άνθρωποι του περιβάλλοντος δεν πρέπει! να δουν την απόφαση κήρυξης περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, την αέρια ρύπανση, τα απόβλητα ΑΕΚΚ, τα Μπάζα, την άσφαλτο, τα Λάδια, τις Μπαταρίες, τα ξεριζωμένα δέντρα κ.α. δίπλα στην πηγή ζωής και στην ευλογία που είναι το πλεύσιμο νερό του Παμίσου. Κανείς δεν δικαιούται να ελέγχει! τις μη νόμιμες αμμοληψίες και τα εκατοντάδες χιλιάδες κυβικά αμμοχάλικα που φεύγουν! Καθημερινά αυθαίρετα και ανεξέλεγκτα προς άγνωστη κατεύθυνση υπό το βλέμμα! όλων των αρμοδίων τοπικών, περιφερειακών και κρατικών αρχών!

Δυστυχώς όμως έτσι δεν γίνεται η αποκατάσταση των βλαβών Ιανού! Αντιθέτως σπαταλούν  το δημόσιο χρήμα, επιδεινώνουν την κλιματική αλλαγή και Υποθηκεύουν… το Περιβαλλοντικό μέλλον του Παμίσου».-

 

 

 

Γράφει ο Αστέριος Βασιλάκος, Γραμματέας Περιβαλλοντικής Παρέμβασης, Σύμβουλος Κοινότητας Μουζακίου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Διοργάνωση Θερινού Σχολείου για την διαχείριση του (τραυματικού) άγχους
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας