Ειδήσεις

Διοργάνωση Θερινού Σχολείου για την διαχείριση του (τραυματικού) άγχους


Το ERASE-S GREECE αποτελεί ένα ολοκληρωμένο ψυχο-εκπαιδευτικό πρόγραμμα με σκοπό την υποστήριξη των μαθητών/τριών στην σχολική κοινότητα μετά από ένα τραυματικό γεγονός. Ο γενικός στόχος του αφορά την μείωση των μετα-τραυματικών συμπτωμάτων των μαθητών/τριών, αλλά και την ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητάς τους.
Το 1ο Summer School διοργανώνεται από το Παιδαγωγικό Τμήματος Ειδικής Αγωγής (ΠΤΕΑ – ΠΘ), το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Λάρισας Ορφέας – ΟΚΑΝΑ και το Εργαστήρι Ζωής (1-3 Σεπτεμβρίου 2022,  Γαλλικό Ινστιτούτο, Λάρισα).
Το 2ο Summer School, διοργανώνεται από το ΠΤΕΑ – ΠΘ, την Ομοσπονδία Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας, ΑΡΓΩ και την Πανελλαδική Ένωση για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση και την Επαγγελματική Επανένταξη – ΠΕΨΑΕΕ, (5-6 Σεπτεμβρίου 2022, Λίμνη Ευβοίας).
Προσκεκλημένος Εκπαιδευτής είναι ο Dr. Rony Berger, Bob Shapell School of Social Work, Tel Aviv University, Center for Compassionate and Mindful Education (CCME), Advisory Board Center for Compassion and Altruism Research and Education Stanford University, Director of Disaster Relief and Rehabilitation at Brit Olam. Web: https://www.educare.co.il/.
Επιστημονικά υπεύθυνη για τα Θερινά Σχολεία στο ERASE-S: Χριστίνα Ρούση, Επίκ. Καθ. Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας, Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής, Π.Θ.

Προηγούμενο άρθρο Αναβάλλεται εκ νέου η συναυλία με τον Κώστα Μακεδόνα και τη Στέλλα Καρύδα
Επόμενο άρθρο Αστέριος Βασιλάκος: Το οδοιπορικό της καταστροφής στο ποτάμι του Μουζακίου