Ειδήσεις

Αστέριος Βασιλάκος: Υποψηφιότητες και υποψήφιοι … της καθημερινότητας Μουζακίου


Αγαπητοί Πολίτες, Επειδή τον τελευταίο καιρό και εν όψει δημοτικών εκλογών πολλά λέγονται, γράφονται και ακούγονται για υποψήφιους και υποψηφιότητες στα διάφορα όργανα του Δήμου Μουζακίου, υποχρεούμαι να καταθέσω και τη δική μου άποψη.

Ο Δήμος Μουζακίου πλην της έκτασής του κρατάει διαχρονικά αλλά σταθερά την τελευταία θέση σε υποδομές και παροχή υπηρεσιών στο Νομό Καρδίτσας.

Ενδεικτικά αναφέρω την πανελλαδική πρωτοτυπία!της ύπαρξης δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων μέσα στο δίκτυο των όμβριων!στη Δημοτική Κοινότητα Μουζακίου, εν γνώσει και με την ανοχή όλων!μετη δυσοσμία! να κυριαρχεί, με τα ταπέτα στα φρεάτια! καιτα λύματα και βοθρολύματα! του Παλαιοχωρίτη,να περνούν δίπλα από το γραφείο του Δημάρχου και να έχουν τελικό αποδέκτη τον Ποταμό Πάμισο!την επιβάρυνση της δημόσιας υγείας! και τη διατροφική αλυσίδα!Την ίδια στιγμή που ο Βιολογικός μας κοιμάται! με τα μηχανήματά του να σαπίζουν από την αχρησία! κι εμείς να νοικιάζουμε υλικό! για να δουλεύουν.

Τεράστια τα προβλήματα σε μια κοινωνία που έκπληκτηπαρακολούθησετον παραλογισμό της ληστρικής επιδρομής στον Πάμισο και στο Περιβάλλον, τη λεηλασία και τηνκατεδάφιση!του κτηρίου Κέντρου Υγείας Μουζακίουκαι την αδράνεια και απραξία για τον καρκινογόνο αμίαντο! στο Συνοικισμό Σεισμοπλήκτων, με τονΔήμαρχο να μην υλοποιεί! ομόφωνες αποφάσεις Δ.Σ.Μ

Κατά τα άλλα, καθημερινή κουβέντα! φωτογραφίες!χειραψίες! και δηλώσεις πολλώνμας, με ένα και μόνο στόχο, Κατεβαίνω Υποψήφιος….!

Άλλοι συμφωνούν, Άλλοι διαφωνούν ο καθένας από τη δική του σκοπιά κρίνει, προκρίνει, κατακρίνει. Κανένας όμως δε ρωτάει! Μπορείς; Τι θα κάνεις αν εκλεγείς;

Αγαπητοί Πολίτες μια υποψηφιότητα κατά την ταπεινή μου άποψη δεν πρέπει να στηρίζεται μόνο στη φιλοδοξία του προσώπου που την καταθέτει, αλλά να περιέχει μέσα της το στοιχείο της ικανότητας, της προσφοράς, της κοινωνικής καταξίωσης και της αυτοκριτικής στο κατά πόσο ανταποκρίνεται στις ανάγκες του αξιώματος που δια λόγου διεκδικεί.Παράλληλα θα πρέπει να δείξει ότι αγαπάει τον τόπο του, έχει χρόνο, διάθεση και μεράκιγνωρίζει τα προβλήματα και μπορεί να τα διαχειριστεί, να παρουσιάσει λύση και να προγραμματίσει το αύριο σε τροχιά ανάπτυξης.

Κακά τα Ψέματα!Οι στιγμές απαιτούν υπευθυνότητα, ενότητα και συμπαράταξη όλων των ικανών να προσφέρουν ανθρώπων όπου κι ανήκουν!

Δεν περισσεύει κανένας στην προσπάθεια για πρόοδο. Είναι χρέος όλων μας που θέλουμε να λέμε ότι ασχολούμαστε με τα κοινά, αλλά πρωταρχικά χρέος της τοπικής κοινωνίας να αντιδράσει στο επικοινωνιακό ντελίριο, να καταδικάσει τους μέτριους! τους ασήμαντους! και τους αρχομανείς! αναδεικνύοντας, αποδίδοντας και προκρίνοντας εκείνους οι οποίοι θα ασχοληθούν πραγματικά με τα προβλήματα του τόπου μας και την ανάπτυξη.«Γνωριζόμαστε Μεταξύ μας Άλλωστε…Από τον Ιανό».

 

Γράφει ο Αστέριος Βασιλάκος, Πρόεδρος Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Μουζακίου

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα Θερινού Σινεμά Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Κώστας Νούσιος: Ο πολίτης για εμάς είναι πρωταγωνιστής αλλά και σύμμαχος στον καθημερινό μας αγώνα