«Carol» στην Κιν\κη Λέσχη Καρδίτσας


Την Τρίτη 02/02/2016 στις 22:30, η Κινηματογραφική Λέσχη Καρδίτσας σε συνεργασία με το Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας θα προβάλει την ταινία «Carol» του Τοντ Χέινς, Δραματική, ΗΠΑ, 2015, διάρκεια: 118′. Είσοδος για τα μέλη 5€.Υπόθεση
Στη Νέα Υόρκη του ’50 η νεαρή Τερέζ Μπέλιβετ γνωρίζει την κομψή, ευκατάστατη και μεγαλύτερή της Κάρολ Ερντ. Οι δύο γυναίκες ερωτεύονται και, παρά τα εμπόδια, όπως ο εκβιασμός που επιχειρεί ο σύζυγος της Κάρολ, αποφασίζουν να δραπετεύσουν μαζί από την πόλη.

Στιλάτη, οπτικά εντυπωσιακή διασκευή ενός μυθιστορήματος της Πατρίσια Χάισμιθ, κάτι ανάμεσα σε κλασικό χολιγουντιανό μελόδραμα και art διαφημιστικό σποτ. Άψογη στις λεπτομέρειές της παραγωγή και διπλό ρεσιτάλ ερμηνείας, με τη σπουδαία Ρούνι Μάρα να κερδίζει το βραβείο στο φεστιβάλ Κανών

Ηθοποιοί
Κέιτ Μπλάνσετ, Ρούνι Μάρα, Κάιλ Τσάντλερ, Σάρα Πόλσον.

Διακρίσεις
Υποψηφιότητα για 6 Όσκαρ: Α΄ γυναικείου ρόλου (Κέιτ Μπλάνσετ), Β΄ γυναικείου ρόλου (Ρούνι Μάρα), καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου, φωτογραφίας, κοστούμια, μουσικής.
Υποψηφιότητα για 5 Χρυσές Σφαίρες: Καλύτερης δραματικής ταινίας, γυναικείου ρόλου (Κέιτ Μπλάνσετ, Ρούνι Μάρα), σκηνοθεσίας, μουσικής.
Συνολικά 41 βραβεία και 176 υποψηφιότητες.

Διαφημιστικό

Προηγούμενο άρθρο Καταγγέλθηκε το αντιασφαλιστικό έκτρωμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Σε Γ.Σ. ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Καρδίτσας