Ειδήσεις

Χαρδαλιάς για Αγοραστό: Είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει την ευθύνη


 Στην Καρδίτσα βρέθηκε, το πρωί της Πέμπτης, ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς προκειμένου να ευχηθεί στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και εκ νέου υποψήφιο, στον δεύτερο επαναληπτικό γύρο της ερχόμενης Κυριακής, καλή επιτυχία και να δηλώσει τη στήριξή του στο πρόσωπό του.

Η συνάντηση των δύο αντρών έγινε στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας παρουσία του βουλευτή Καρδίτσας της Ν.Δ. και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του κόμματος Κώστα Τσιάρα καθώς και του Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Κώστα Νούσιου.

Σε δηλώσεις τους στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι κ. Χαρδαλιάς και Τσιάρας εξήραν το έργο του Κώστα Αγοραστού τονίζοντας πως αποτελεί εγγύηση για το μέλλον της Θεσσαλίας ενώ αναφορά έγινε και στο σχέδιο αποκατάστασης των πληγεισών περιοχών από τη θεομηνία Daniel.

Καταγράψαμε τις δηλώσεις τους οι οποίες έχουν ως ακολούθως:

Νίκος Χαρδαλιάς

«Προσέρχομαι με έναν σεβασμό και με ένα μεγάλο ενδιαφέρον εδώ στη Θεσσαλία.

Η σκέψη μας προφανώς όλον αυτόν τον καιρό είναι κοντά στους χιλιάδες συμπολίτες μας που βρέθηκαν αντιμέτωποι με την χειρότερη κατάσταση και φυσική καταστροφή που έχει βιώσει η χώρα μας εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες.

Είμαι εδώ για να ενημερωθώ από τον αγαπημένο μου φίλο, τον Περιφερειάρχη, τον Κώστα Αγοραστό, για το σχέδιο αποκατάστασης και τους ρυθμούς με τους οποίους προχωρά.

Με τον Κώστα μας ενώνουν πάρα πολλά. Κάτω από δύσκολες συνθήκες. Είναι ένας άνθρωπος που μαζί παλέψαμε στην πανδημία. Μαζί παλέψαμε στον Ιανό. Είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει την ευθύνη. Είναι ένας άνθρωπος που δε θέλει απλά αλλά ξέρει και μπορεί.

Και νομίζω ότι με τη δική του καθοδήγηση θα προχωρήσουν και με τους ρυθμούς που χρειάζονται όλα τα σχέδια αποκατάστασης και όλα όσα πρέπει να γίνουν για την ευρύτερη περιοχή. Και είμαι σίγουρος ότι οι Θεσσαλοί αντιλαμβάνονται πέρα και πάνω από ό,τιδήποτε άλλο ότι στις δύσκολες καταστάσεις, στις δύσκολες στιγμές, χρειάζεται στο καράβι να υπάρχει κυβερνήτης που θα φέρει συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Άρα, είμαι εδώ για να του ευχηθώ καλή επιτυχία και προσδοκώ πάρα πολύ στη συνεργασία μας την επόμενη μέρα έτσι ώστε να δουλέψουμε μαζί πάνω στα προβλήματα που έχουν αναγνωριστεί και από την κυβέρνηση που αφορά σε ζητήματα σχεδιασμού συνολικού, που αφορά στη θωράκιση των περιοχών. Να δώσουμε ένα τέλος σε όλες τις αρρυθμίες και τις παθογένειες που, δυστυχώς, οι αυτοδιοικητικοί πολλά χρόνια τώρα αντιμετωπίζουμε.

Έλεγα και τις τελευταίες μέρες παντού ότι ειδικά για την Αττική και για το σχέδιο που αφορά στη θωράκισή της ότι με το 4626 του ΄20 έχουμε εργαλεία για να μπορέσουμε να κάνουμε πολύ σημαντικά βήματα μπροστά στην πρόληψη. Πρέπει να προχωρήσουν, όμως, οι εφαρμοστικές ώστε να μπορέσουμε να προσχωρήσουμε γρήγορα

Πρέπει, και το έχει πει και ο Πρωθυπουργός, στα ζητήματα του συντονισμού να δώσουμε ένα τέλος.

Όποιος σχεδιάζει, αυτός θα πρέπει να αδειοδοτεί, αυτός θα πρέπει να υλοποιεί και αυτός θα πρέπει να λογοδοτεί.

Όταν προετοιμάζουμε πολλές μελέτες, σημαντικές μελέτες, οι οποίες μένουν στα συρτάρια της γραφειοκρατίας για χρόνια και μένει πίσω όλος ο σχεδιασμός που αφορά τη θωράκιση των περιοχών, προφανώς υπάρχει αρρυθμία. Και σε αυτές τις αρρυθμίες πρέπει να δώσουμε ένα οριστικό τέλος.

Εύχομαι, μέσα από την καρδιά μου, καλή επιτυχία στον Κώστα και είμαι σίγουρος ότι σαν άνθρωπος που αγαπάει την ευθύνη θα συμβάλει τα μέγιστα ώστε και άλλο ένα μεγάλο στοίχημα, όπως είναι η αποκατάσταση των συμπολιτών μας απέναντι στη μεγαλύτερη – το ξαναλέω – θεομηνία που έχει ζήσει ποτέ η χώρα, ότι θα πάει με τους ρυθμούς που πρέπει, με τη γνώση του και με την εμπειρία του θα έρθουν τα αποτελέσματα έτσι ώστε οι συμπολίτες μας να επιστρέψουν στην κανονικότητά τους, να μπορέσουν να πάρουν πίσω τις ζωές τους και να αποδειχθεί, για άλλη μια φορά, ότι όταν υπάρχουν καλοί καπετάνιοι, μπορούν να έρθουν και τα αποτελέσματα.

Είναι ώρα αυτή την κρίση να την κάνουμε ευκαιρία.

Το αξίζει η Θεσσαλία, το αξίζουν οι περήφανοι Θεσσαλοί και νομίζω ότι πέρα και πάνω από ό,τιδήποτε άλλο το αξίζει ο Κώστας με τη δουλειά που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια».

Κώστας Τσιάρας

«Χαιρετίζουμε την παρουσία του αγαπητού φίλου Νίκου Χαρδαλιά στην Καρδίτσα.

Νομίζω ότι ποιος είναι ο Νίκος Χαρδαλιάς λίγο ή πολύ όλοι το γνωρίζετε.

Ένας άνθρωπος ο οποίος έχει συνδέσει την παρουσία του με πραγματικά σπουδαία αποτελέσματα στην αντιμετώπιση πολύ μεγάλων κρίσεων, σε όλη αυτή τη διαδρομή της προηγούμενης κυβερνητικής θητείας. Αλλά, βεβαίως, και έναν άνθρωπο που έρχεται μετά από την επιτυχία μιας πολύ μεγάλης νίκης που αφορά στην Περιφέρεια Αττικής.

Νομίζω ότι όλοι οι πολίτες της Θεσσαλίας μπορούν να διαπιστώσουν πολύ εύκολα το τεράστιο έργο που έχει επιτελεστεί επί των ημερών του Κώστα Αγοραστού.

Είναι ένα έργο το οποίο ποτέ πριν δεν είχαμε ξαναδεί. Είναι η αναμόρφωση, ο εκσυγχρονισμός, η πραγματική εξέλιξη όλων των Θεσσαλικών Νομών με έναν τρόπο που αποδεικνύει ότι όταν υπάρχουν ικανοί άνθρωποι στο τιμόνι συγκεκριμένων αρχών, μπορούν να φέρουν το αποτέλεσμα που οι πολίτες θέλουν και επιθυμούν.

Είναι αλήθεια ότι στη Θεσσαλία υπάρχει βαρύ κλίμα. Ειδικά μετά την κακοκαιρία τη συγκεκριμένη που βιώσαμε πριν από έναν μήνα και κάποιες μέρες. Η αλήθεια είναι οι πολίτες βρίσκονται σε πολύ δύσκολη ψυχολογική κατάσταση και, βεβαίως, αναζητούν σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό το λόγο ή την αιτία για όλα αυτά που συνέβησαν.

Είμαστε εδώ, όμως, όλοι μας για να τους διαβεβαιώσουμε, προεξάρχοντος σήμερα του Νίκου του Χαρδαλιά, εμού ως τοπικού βουλευτή εδώ και πολλά χρονιά στο Νομό Καρδίτσας, ότι η προσπάθεια που κάνει ο Κώστας Αγοραστός στο τιμόνι της Περιφέρειας θα συνεχιστεί με τον ίδιο και με τον πλέον εμφατικό τρόπο το επόμενο διάστημα, με την ανανέωση της θητείας του στη θέση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Γενναία μέτρα στήριξης πληγέντων παραγωγών
Επόμενο άρθρο Γιώργος Σακελλαρίου στο Ράδιο Ηχόραμα: Αν δεν υπάρξει βοήθεια κρατική, ο Δήμος Παλαμά θα σβήσει