Ειδήσεις

Χρήσιμες οδηγίες για τους πληττόμενους από τις πλημμύρες από τη ΓΔΑΕΦΚ


Σε συνέχεια των σχετικών ενημερώσεων που έχουν γίνει μέχρι τώρα, τόσο προς το κοινό όσο και προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, υπογραμμίζεται εκ νέου, από τη Γενική Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ) της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, ότι:

Οι ιδιοκτήτες, εφόσον θέλουν να καθαρίσουν τις κατοικίες τους, θα πρέπει να βγάλουν φωτογραφίες από το εσωτερικό όλων των πληγέντων χώρων του κτηρίου, στις οποίες θα φαίνονται ευκρινώς τόσο το ύψος της στάθμης του νερού που εισχώρησε, όσο και η πληγείσα οικοσκευή εντός των δωματίων. Επίσης, πρέπει να φροντίσουν να είναι εμφανές το αποτύπωμα της στάθμης στους τοίχους, κατά την αυτοψία.

Σημειώνεται ότι, από την πρώτη στιγμή τα στελέχη των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται στο πεδίο των πληγεισών περιοχών για αυτοψίες και καταγραφές. Μέχρι εχθές είχαν πραγματοποιηθεί 4.336 αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές, και η διαδικασία συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς με τη συνδρομή μηχανικών της Πολιτικής Προστασίας, του Στρατού και του ΤΕΕ, με τη σημαντική συνδρομή και συνεργασία των Δήμων και της Περιφέρειας.

Προηγούμενο άρθρο Η «επιτελική αλφαδιά» … ή όχι άλλο κάρβουνο/ τηλεκπαίδευση στην εκπαίδευση - Της Κοινής Δράσης Εκπαιδευτικών Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Φώτης Αλεξάκος: Αναθέσεις έργων βιτρίνας με χρήματα του Ιανού από την Περιφέρεια και το Δήμο Καρδίτσας