Ειδήσεις

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του 2ου Γυμνασίου Καρδίτσας


Στο πνεύμα βίωσης της εορτής και του  μηνύματος των Χριστουγέννων, το 2ο Γυμνάσιο Καρδίτσας πραγματοποίησε τις ακόλουθες εκδηλώσεις:

  • Συγκέντρωση χρηματικού ποσού για την αγορά «Αστεριών της Ευχής» και την ενίσχυση του έργου του οργανισμού «Κάνε μια Ευχή» που πραγματοποιεί όνειρα παιδιών με σοβαρές ασθένειες.
  • Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο σχολείο την Παρασκευή 23-12-2022, παρουσία και γονέων και κηδεμόνων, την οποία τίμησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Τιμόθεος, που μίλησε στους μαθητές για το πραγματικό νόημα της γιορτής των Χριστουγέννων και απάντησε στις σχετικές απορίες των παιδιών. Στην ίδια εκδήλωση η χορωδία του σχολείου τραγούδησε χριστουγεννιάτικα τραγούδια με συνοδεία μουσικών οργάνων, ενώ ομάδα μαθητών της Α΄ Γυμνασίου παρουσίασε θεατρικό σκετς που έγραψαν και σκηνοθέτησαν οι ίδιοι!
  • Συγκέντρωση τροφίμων για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού και κοινωνικού έργου του «Σπιτιού της Αγάπης» της πόλης μας, τα οποία μετέφερε και παρέδωσε αυτοπροσώπως εθελοντική ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικών, που ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο ιερέα για το σπουδαίο έργο που επιτελείται εκεί.
  • Εκπαιδευτική επίσκεψη της Α΄ και Γ΄ Γυμνασίου του σχολείου την Πέμπτη 22-12-2022 στα Τρίκαλα, όπου οι μαθητές παρακολούθησαν την πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση και βίντεο για τον μικρασιατικό ελληνισμό και τη Μικρασιατική Καταστροφή στο Δημοτικό Λαογραφικό Μουσείο της πόλης, και επισκέφθηκαν τον «Μύλο των Ξωτικών», όπου συμμετείχαν σε διάφορες εορταστικές δραστηριότητες.

Η Διεύθυνση και το προσωπικό του σχολείου εύχονται στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς χρόνια πολλά και χαρούμενες γιορτές, με την ελπίδα το πνεύμα των Χριστουγέννων πάντα να εμπνέει τέτοιες ωραίες πρωτοβουλίες και δράσεις.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Απονομή τιμητικών επαίνων στις μαθήτριες και στους μαθητές των Λυκείων του Δήμου Παλαμά
Επόμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα