Ειδήσεις

Χριστουγεννιάτικη μουσική πανδαισία από το Δημοτικό Ωδείο Μουζακίου


Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η Χριστουγεννιάτικη συναυλία που πραγματοποίησε το μεσημέρι της Κυριακής 17 Δεκεμβρίου 2023, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μουζακίου, το Δημοτικό Ωδείο Μουζακίου, προσδίδοντας με αυτόν τον τρόπο ξεχωριστό μουσικό «χρώμα» στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Μουζακίου. Μια συναυλία πλουραλιστική, δομική ,εξαιρετική που καθήλωσε το φιλόμουσο κοινό του Μουζακίου, ενός Μουσικού Εκπαιδευτηρίου που χρόνια παλεύει για την άνοδο του αισθητικού κριτηρίου και την ευαισθητοποίηση της νεολαίας στην Ποιοτική Μουσική.

Ανατολή και Δύση συνυπήρξε σε μία εκδήλωση με πολλές καλλιτεχνικές συγκινήσεις.

Όλα τα μουσικά σύνολα και οι σολίστ άφησαν το δικό τους «χρώμα» σε ένα πολύμορφο ηχητικό πάζλ που θα μείνει σίγουρα αξέχαστο.

Ήταν μια μοναδική παράσταση των Σχολών  και των Τμημάτων του Δημοτικού Ωδείου Μουζακίου, το οποίο εδώ και πολλά χρόνια συμβάλλει καθοριστικά στην κοινή προσπάθεια ανάδειξης και προαγωγής του μουσικού πολιτισμού στον τόπο.

Καθηγητές, σπουδάστριες, σπουδαστές και μουσικά σύνολα, καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό το οποίο είχε την ευχαρίστηση να απολαύσει την αρμονική δημιουργικότητά τους να εκτυλίσσεται στο πλατό, με απίστευτα όμορφες μουσικές εκφάνσεις.

Στη συναυλία συμμετείχαν:

1) H Παιδική Χορωδία του Ωδείου με συνοδεία Ορχήστρας από καθηγητές του Ωδείου, υπό τη διεύθυνση της κ. Μαρίνας Κρανιά.

2) Το Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής με τον καθηγητή του Ωδείου κ. Μάκη Κρανιώτη στο κλαρίνο.

3) H Νεανική Χορωδία υπό τη διεύθυνση της κ. Έύης Κουμπούρα.

4) Η Φιλαρμονική και η Γυναικεία Χορωδία του Ωδείου, υπό τη διεύθυνση της κ. Λίλας Αγγέλη.

5) Κουαρτέτο Εγχόρδων  με τον καθηγητή βιολιού Γιώργο Ζαφειρόπουλο και τη Σχολή Μονωδίας  με την καθηγήτρια Μαρία Ναλμπάνη σε διάφορα Χριστουγεννιάτικα και Πρωτοχρονιάτικα τραγούδια από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Η Συναυλία άνοιξε και έκλεισε με την υπέροχη ,διαχρονική ,εμβληματική «Αγία Νύχτα» που ερμήνευσαν μεγάλοι και μικροί καθηγητές, σπουδαστές και ακροατές υπό τη διεύθυνση του καλλιτεχνικού Δ/ντή του Δημοτικού Ωδείου Μουζακίου, Νίκου Ευθυμιάδη.

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Κωτσός ζήτησε τη δημιουργία αποκεντρωμένων Πρωτοδικείων σε Μουζάκι - Σοφάδες
Επόμενο άρθρο Τους προστάτες του Πυροσβεστικού Σώματος Άγιους Τρεις Παίδες εν Καμίνω τίμησαν οι πυροσβέστες της Καρδίτσας