Ειδήσεις

Τους προστάτες του Πυροσβεστικού Σώματος Άγιους Τρεις Παίδες εν Καμίνω τίμησαν οι πυροσβέστες της Καρδίτσας


 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.
Μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας τελέστηκε Δοξολογία επί τη εορτή των αγίων τριών παίδων Ανανίου, Αζαρίου και Μισαήλ προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κ. Τιμόθεου στην οποία παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Δημ. Αναγνωστόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Νικ. Καραγιάννης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Καρδίτσας κ. Παν. Ευθυμίου και εκπρόσωποι βουλευτικών γραφείων.
Στη Δοξολογία παραβρέθηκαν επίσης ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσίων Νομού Καρδίτσας Πύραρχος Γ. Νταουτάς, ο Δκτης του ΚΕΣΝ Σχης Γρ. Ταραμονλής, ο Υποδιοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν Καρδίτσας, Αρχιπύραρχος Στ. Φούκας οι Διοικητές των Π.Υ. Καρδίτσας Αντιπύραρχος Κ. Τσιώλης και Σοφάδων Αντιπύραρχος Ευαγ. Ζαβλάγκας, ο Αν. Διοικητής Π.Υ Μουζακίου Αντιπύραρχος Θεοδ. Πάντος, Υποδιοικητές και αξιωματικοί των πυροσβεστικών τμημάτων, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων Πυροσβεστών Νομού Καρδίτσας κ. Χρ. Κωστούλας ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Καρδίτσας κ. Ιωαν. Ντενησιώτης και πολλοί απόστρατοι του Πυροσβεστικού Σώματος.
Με το πέρας της Δοξολογίας ακολούθησε η τελετή της Αρτοκλασίας, ενώ η Υποπυραγός Τριανταφυλλιά Μαρία Παλιούρα ανέγνωσε την ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Γεώργιου Πουρναρά, όπου μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:
     «Οι Άγιοι Τρεις εν Καμίνω Παίδες αποτελούν το θρησκευτικό σύμβολο του Πυροσβεστικού Σώματος. Κάθε χρόνο, τη 17η Δεκεμβρίου, εορτάζουμε με ευλάβεια και κατάνυξη τους Προστάτες μας -Ανανία, Αζαρία και Μισαήλ, οι οποίοι, παρότι αξιωματούχοι στη Δημόσια Διοίκηση της Βαβυλώνας, αρνήθηκαν να προσκυνήσουν, σύμφωνα με τα ήθη των ειδωλολατρών, τη Χρυσή Εικόνα του βασιλέως Ναβουχοδονόσορ, με αποτέλεσμα να διαταχθεί ο θάνατός τους δια πυράς.
     Ωστόσο, η ακλόνητη πίστη τους στο Θεό, τους φύλαξε από την πύρινη λαίλαπα.
     Το σθένος, η τόλμη, και η αποφασιστικότητα των Αγίων Προστατών μας αποτελούν πρότυπα αρετής, τα οποία ενστερνιζόμαστε όλοι όσοι ανήκουμε στις τάξεις του Πυροσβεστικού Σώματος. Παρά τις κοινωνικές και επαγγελματικές αντιξοότητες, τις οποίες καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά, προσπαθούμε να ανταποκρινόμαστε με τον αποτελεσματικότερο τρόπο στα καθήκοντά μας.
     Το έργο μας απαιτεί διαρκή αγώνα, σκληρή και συστηματική δουλειά, ομαδικό πνεύμα και συντονισμένη προσπάθεια από όλους μας, για να καταστήσουμε το Πυροσβεστικό Σώμα, πιο αξιόμαχο, περισσότερο αξιόπιστο και αποτελεσματικό για τον πολίτη.
     Αναγνωρίζοντας την καθημερινή προσπάθεια όλων σας προς αυτήν την κατεύθυνση, δεν έχω παρά να εκφράσω την ευαρέσκεια και τα συγχαρητήριά μου, καθώς με αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος προσφέρετε καθημερινά τις υπηρεσίες σας στο κοινωνικό σύνολο, κάνετε υπερήφανο τον Ελληνικό λαό, που σας εκτιμά, σας εμπιστεύεται, και σας συμπαραστέκεται.
     Τέλος, θα ήθελα να απευθύνω τις καλύτερες ευχές μου σε όλους εσάς και τις οικογένειές σας, αλλά και στους απόστρατους συναδέλφους μας, που έγραψαν τη δική τους ένδοξη σελίδα στην ιστορία του Σώματος και τους οποίους έχουμε χρέος να τιμούμε εμείς, οι νεώτεροι. Χρόνια πολλά στο Πυροσβεστικό Σώμα.»

Προηγούμενο άρθρο Χριστουγεννιάτικη μουσική πανδαισία από το Δημοτικό Ωδείο Μουζακίου
Επόμενο άρθρο Η Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας αποκτά έργα της Σιμόνης Τραψιώνη