Ειδήσεις

ΔΑΚΕ Δ.Ε. Καρδίτσας: Δε θα τους περάσει και πάλι!


Δύο μήνες μετά τη «συγκρότηση» του νέου Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας,φαίνεται ξεκάθαρα πλέον σε όλους, η μεθοδευμένη προσπάθεια περιχαράκωσης και εκμετάλλευσης των σκοπών του συνδικαλιστικού μας οργάνου.

Το ακροαριστερό παραταξιακό όργανο που προέκυψε κατά την τελευταία εκλογική διαδικασία και αυτοαποκαλείται «Επιτροπή Αγώνα», επιδίδεται σε μία ακατάσχετη κειμενογραφία, με κοινό παρονομαστή μία ιδεοληπτική αριστερίζουσα φρασεολογία, μέσα από κείμενα της ΕΛΜΕ, που πλέον αποτελούν κείμενα όμοια σε όλα με τα κείμενα των Αριστερών Παρεμβάσεων,που καλούν σε ανατροπή νόμων, σε καταλήψεις, σε μπλόκα… Αγνοώντας επιδεικτικά ότι η ΕΛΜΕ αποτελεί αντιπροσωπευτικό όργανο του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας και εκπροσωπεί όλους τους συναδέλφους, όποια παράταξη και να στηρίζουν.

Τους ενδιαφέρει μόνο να κάνουν την ΕΛΜΕ φερέφωνο μιας μικρής ακροαριστερής παράταξης, που … προεδρεύει αν και είναι δεύτερη δύναμη. Με τη στήριξη πρόθυμης εκπροσώπου άλλης παράταξης, προβάλλοντας τις μεταξύ τους ιδεολογικές «συγγένειες»,  αδιαφορώντας για την κρίση των συναδέλφων, που παρά το ότι εκλογικά ανέδειξαν την ΔΑΚΕ Πρώτη δύναμη, δήλωσαν μέσω του πλειοψηφούντος μέλους τους ότι: “Δεν μας ενδιαφέρει η κρίση των συναδέλφων…¨. Κατέλαβαν όλες τις θέσεις του Δ.Σ. πάντα με τη στήριξη της πρόθυμης συναδέλφου της Ενωτικής Κίνησης, δείχνοντας στην πράξη τον τρόπο που εννοούν το σεβασμό στην αντιπροσωπευτικότητα και στο δίκαιο!

Τόσο που δε δίστασαν να κατασκευάσουν ανυπόστατη και ψευδή κατηγορία για τον προηγούμενο πρόεδρο της ΕΛΜΕ Καρδίτσας, προχωρώντας σε πρόταση μομφής εναντίον του με στήριξη προθύμων μελών άλλων παρατάξεων, δείχνοντας στην πράξη την παραταξιακή συνεργασία και … χωρίς βέβαια να καταφέρουν ΠΟΤΕ να έχουν την καταστατική υποστήριξη των συναδέλφων σ΄αυτή την πρόταση μομφής! Απόδειξη πως ο κύριος στόχος των ψευδολογιών τους ήταν η δημιουργία ρήγματος στους κόλπους του συνδικαλιστικού μας οργάνου.

Γνωρίζουμε βέβαια καλά πως αυτά είναι ακόμα μια προσπάθεια του ιδεολογικού περιθωρίου και των συνοδοιπόρων τους, με τις συνηθισμένες τους πρακτικές, να ηγηθούν και να χειραγωγήσουν την πλειοψηφία.

Δε θα τους περάσει και πάλι!

Είμαστε αποφασισμένοι να αντισταθούμε στη μαύρη προπαγάνδα της «Επιτροπής Αγώνα» που, με τη στήριξη προθύμων μελών άλλων παρατάξεων, επιχειρεί να επιβάλλει ως «αλήθεια».

Η ΔΑΚΕ,πάντοτε, με συνέπεια και αφοσίωση στήριξε και στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων!

 

Προηγούμενο άρθρο Με τον Εμπορικό Σύλλογο Παλαμά συναντήθηκε ο Βουλευτής κ. Κωτσός
Επόμενο άρθρο Επίσκεψη του Υποστρητήγου Π.Σ. και νέου Συντονιστού Επιχειρήσεων Στερεάς Ελλάδος και Θεσσαλίας στον Μητροπολίτη