Ειδήσεις

ΔΑΚΕ Δ.Ε.Ν. Καρδίτσας: Ξανά πρώτη δύναμη


Η Δ.Α.Κ.Ε. Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια όλες και όλους τους συναδέλφους που συμμετέχοντας στις εκλογές, για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Καρδίτσας, την κατέστησαν για μία ακόμη φορά Πρώτη Δύναμη.

Η πρόσφατη εκλογική διαδικασία πραγματοποιήθηκε σε ένα βαρύ κλίμα λόγω της προηγηθείσης εσωστρέφειας, των έντονων δια-παραταξιακών αντεγκλήσεων που συνοδεύτηκαν από προτάσεις διαγραφής και παραιτήσεις μελών του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας.

Αυτό το δρόμο της πόλωσης, της όξυνσης επέλεξαν παρατάξεις που διαχρονικά επενδύουν στην κινδυνολογία, την καταστροφολογία, στους επαναστατικούς αλαλαγμούς, παρατάξεις με παρωχημένη προτασεολογία ξεπερασμένη από τις εξελίξεις. Παρατάξεις που αυτοαναγορεύονται σε προοδευτικές ενώ στην πράξη ενσαρκώνουν το συντηρητισμό, τη στασιμότητα.

Απέναντι σε αυτό τον αδιέξοδο συνταξιοδοτημένο συνδικαλισμό η ΔΑΚΕ πορεύεται στο δρόμο του ορθολογισμού, των συγκλίσεων, των ρεαλιστικών προτάσεων, των διεκδικήσεων, των ρήξεων με γνώμονα το συμφέρον του δημόσιου σχολείου και συνακόλουθα της κοινωνίας.

Πάνω σε αυτές τις ράγες δεσμευόμαστε να κινηθούμε και το επόμενο διάστημα καλώντας σε συστράτευση και συμπόρευση όλες και όλους τους συναδέλφους που οραματίζονται ένα δημόσιο σχολείο σύγχρονο, καινοτόμο που θα εξασφαλίζει στον εκπαιδευτικό αξιοπρέπεια, στο μαθητή γνώση και στην κοινωνία προοπτική…

Προηγούμενο άρθρο Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στην πόλη της Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα – Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη