Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα – Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το πρωί του Σαββάτου 11 Δεκεμβρίου 2021, θα μεταβεί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου του εξ Ιωαννίνων Λαρίσης, όπου θα τελέσει το τεσσαρακονθήμερο ιερό μνημόσυνο του μακαριστού Θωμά Αντωνίου.

Ακολούθως και ώρα 12:00΄μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Θεοδώρου Τ.Κ. Αγίου Θεοδώρου θα τελέσει επιμνημόσυνο Δέηση υπέρ αναπαύσεως τουήρωος Θωμά Κουκούλη, Εφέδρου Ανθυπασπιστού Πεζικού, ο οποίος έπεσε στην Κύπρο κατά την τουρκική εισβολή του 1974 και του οποίου τα οστά επαναπατρίστηκαν.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 6:00΄μ.μ., επί τη ιερά μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Σπυρίδωνος επισκόπου Τριμυθούντος του θαυματουργού, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού στον ομώνυμο Ιερό Ναό Τ.Κ. Σκοπιάς Φαρσάλων.

Την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Σοφίας, Ιω. Χρυσοστόμου και Σπυρίδωνος Καρδίτσης.

Την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, θα βρίσκεται στην πόλη των Αθηνών για να  μετάσχει στις εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Καρδίτσης, καθότι πανηγυρίζει το Ιερό Παρεκκλήσιο αυτού επ’ ονόματι τουΑγίου Σπυρίδωνος.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κυριακός Τσολάκης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

***

Ο Πανοσιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Μητροφάνης Αγαπίδης, το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου και ώρα 5:30΄μ.μ., θα προστεί της ακολουθίας του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Σοφίας, Ιω. Χρυσοστόμου και Σπυρίδωνος Καρδίτσης.

Προηγούμενο άρθρο ΔΑΚΕ Δ.Ε.Ν. Καρδίτσας: Ξανά πρώτη δύναμη
Επόμενο άρθρο Σε πλήρη ετοιμότητα ο μηχανισμός για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στη Δυτική Θεσσαλία