Ειδήσεις

ΔΑΣ: Η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας ετοιμάζει άλλο ένα Συνέδριο βίας και νοθείας


Η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» – ΔΑΣ (στηρίζει το  ΠΑΜΕ)  καταγγέλλει την πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας για τις μαφιόζικες μεθόδους που ακολουθεί για άλλη μια φορά ενόψει του συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13/6.

Ετοιμάζουν ένα συνέδριο νοθείας, ακολουθώντας τις μαφιόζικες τακτικές της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, μέλος της οποίας είναι και ο πρόεδρος του Ε.Κ Καρδίτσας. Ετοιμάζουν ένα συνέδριο κρυφά από τους εργαζόμενους, που καμία σχέση δεν έχει με τις αληθινές συλλογικές διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος.

Την Παρασκευή 11/6,  είχε οριστεί σύσκεψη συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ στο χώρο του ΕΚ, για την οργάνωση νέας απεργιακής απάντησης στο νομοσχέδιο έκτρωμα στις 16/6. Η πλειοψηφία του ΔΣ κλείδωσε πόρτες και παράθυρα και  με τραμπούκικες – φασιστικές μεθόδους, δεν επέτρεψαν την είσοδο στο χώρο του ΕΚ, στον γραμματέα της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών και στον γραμματέα του σωματείου ε/υ και υπαλλήλων Καρδίτσας, ο οποίος μάλιστα είναι και αντιπρόσωπος στο Συνέδριο. Επίσης, ο πρόεδρος του σωματείου χειριστών και μέλος του ΔΣ του ΕΚ, σε ρόλο μπράβου, κινήθηκε απειλητικά σε μέλος του συλλόγου γυναικών Καρδίτσας για να αποτρέψει την είσοδο στο χώρο.

Όλα αυτά έγιναν γιατί την ίδια ώρα στο χώρο του ΕΚ θα συνεδρίαζε το διοικητικό συμβούλιο για τη νομιμοποίηση των αντιπροσώπων. Μια συνεδρίαση που ήθελαν να γίνει στο σκοτάδι, για να παρουσιάσουν αντιπρόσωπους από σωματεία νόθων εκλογών ώστε να διαμορφώσουν τους πλαστούς συσχετισμούς στο συνέδριο. Και δεν είναι τυχαίο ότι παρουσίασαν αύξηση των ψηφισάντων σε μια σειρά σωματεία, χωρίς να επιτρέψουν να γίνει έλεγχος από τον εκπρόσωπο της ΔΑΣ και μέλος του ΔΣ, όπως προβλέπεται άλλωστε. Το αποτέλεσμα ήταν  η αύξηση των αντιπροσώπων από 60 σε 72!  Όλα αυτά μέσα στα σκοτάδια και στα κρυφά χωρίς να αποκαλύψουν ποιοι είναι αυτοί οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι, σαν τους μαφιόζους. Θέλουν να μας πείσουν ότι εν μέσω πανδημίας τα κάποια  σωματεία είχαν αύξηση ψηφισάντων, τη στιγμή που οι εργαζόμενοι δεν πήγαιναν για δουλειά και ήταν κλεισμένοι στα σπίτια λόγω καραντίνας!!!

Είναι γνωστά σωματεία που δεν έχουν δράση, δεν έχουν βγάλει καμία ανακοίνωση, ούτε καν για τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών τους. Μερικά από τα πιο τρανταχτά παραδείγματα είναι το σωματείο χειριστών που μετρά αύξηση 100 ψηφισάντων, το σωματείο σταυλιτών Λαζαρίνας που η επιχείρηση είναι κλειστή εδώ και σχεδόν μια δεκαετία, το σωματείο «Βοήθεια στο σπίτι» που εξέλεξε αντιπρόσωπο γνωστή εργοδότη της περιοχής, ο σύλλογος υπαλλήλων Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα (πανθεσσαλικό σωματείο), όπου παρουσίασε αύξηση 150 ψηφισάντων! Και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό….

Θέλουν να μας πείσουν, αυτοί που στην τελευταία απεργιακή συγκέντρωση τους δεν μπόρεσαν να γεμίσουν ούτε τα πεζούλια στην ALPHA BANK, ότι οι εργαζόμενοι της Καρδίτσας πηγαίνουν κατά χιλιάδες να τους ψηφίσουν!!!

Είναι μία «εγκληματική» κλίκα που έφτασε στο σημείο να ακυρώσει την υποψηφιότητα αντιπρόσωπου από το νεοσύστατο παράρτημα του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου από το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ, ενώ οι ίδιοι δεν έχουν ανακοινώσει τους υποψηφίους τους μέχρι και σήμερα, μία μέρα πριν το Συνέδριο!

Άρα λοιπόν,  δεν χωρά αμφιβολία ότι πάμε σε ένα ακόμη συνέδριο νοθείας, με αντιπρόσωπους εργοδότες και αρκετούς άλλους  που δεν έχουν καμία σχέση με το οργανωμένο εργατικό κίνημα. Όλοι αυτοί που δεν έχουν καμία σχέση με τις έγνοιες και τα προβλήματα των εργαζόμενων θα πάρουν απάντηση  όπως πήραν απάντηση στην τελευταία απεργιακή συγκέντρωση που για μία ακόμη φορά οι εργαζόμενοι τους γύρισαν τη πλάτη.

Η ΔΑΣ απευθύνει το εξής ερώτημα στους εργαζόμενους της Καρδίτσας και σε κάθε τίμιο συνδικαλιστή: Ως πότε θα ανεχόμαστε αυτή τη μαφιόζικη συμμορία; Ως πότε θα ανεχόμαστε αυτούς που υπονόμευαν την απεργία και τις κινητοποιήσεις για να διευκολύνουν την κυβέρνηση της ΝΔ να φέρει το νομοσχέδιο έκτρωμα στη βουλή.

Καλούμε κάθε τίμιο συνδικαλιστή, τους αντιπροσώπους στο Συνέδριο, να σκεφτούν και να ζυγίσουν καλά την ψήφο τους. Να αποτελέσει κριτήριο ψήφου η στάση του καθενός απέναντι στο ν/σ έκτρωμα. Να αναλογιστούν πόσο διαφορετική θα ήταν η κατάσταση στο εργατικό κίνημα αν ο συσχετισμός ήταν διαφορετικός. Να σκεφτούν τι κίνημα έχει ανάγκη σήμερα ο εργατόκοσμος, ένα κίνημα εκφυλισμένο, ουρά των εργοδοτών και της κυβέρνησης ή ένα κίνημα ζωντανό, με συλλογικές διαδικασίες, με προμετωπίδα την πάλη για τα δικαιώματα των εργαζομένων, με αγώνες μαζικούς ενάντια στις προσπάθεια κυβέρνησης και εργοδοτών να πάρουν πίσω ότι δικαίωμα μας απέμεινε.

 

Προηγούμενο άρθρο Γιάννα Αγγελοπούλου: Ζητήσαμε έργα για την ανάπτυξη του τόπου
Επόμενο άρθρο Μήνυμα του δημάρχου Παλαμά Γιώργου Σακελλαρίου προς τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων