Ειδήσεις

Γιάννα Αγγελοπούλου: Ζητήσαμε έργα για την ανάπτυξη του τόπου


Στο αναπτυξιακό αποτύπωμα που θα αφήσουν στις τοπικές κοινωνίες τα έργα τα οποία που έχουν δρομολογηθεί (όπως αυτά που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης») επικεντρώθηκε η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κ. Γιάννα Αγγελοπούλου κατά τη διάρκεια της περιοδείας της στην Καρδίτσα το Σάββατο 12 Ιουνίου.

Πρώτος σταθμός της κ. Αγγελοπούλου ήταν ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα και αμέσως μετά επισκέφθηκε το Δήμο Μουζακίου όπου είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί διεξοδικά για τα προτεινόμενα έργα των δυο αυτών περιοχών, να συνομιλήσει με τους τοπικούς φορείς και να δει από κοντά τις ομορφιές τους.

Ακολούθως, γύρω στις 13:30 το μεσημέρι, έφθασε στην πόλη της Καρδίτσας και συγκεκριμένα στην πλατεία Πλαστήρα, στο άλσος του Παυσιλύπου, όπου την υποδέχτηκε ο δήμαρχος της πόλης κ. Βασίλης Τσιάκος.

Μαζί της ήταν και ο Δ/ντής του «Ελλάδα 2021» και πρώην δήμαρχος Καρδίτσας κ.  Θανάσης Κανταρτζής.

Από εκεί, όλοι μαζί κατευθύνθηκαν πεζοί προς το Ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείο «Λ. & Ν. Σακελλαρίου» – Κέντρο Τεκμηρίωσης & Επικοινωνίας Δήμου Καρδίτσας («Μουσείο της Πόλης») όπου τους περίμενε ο Καρδιτσιώτης Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας απευθύνοντας το δικό του καλωσόρισμα.

Η κ. Αγγελοπούλου έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα εκθέματα του Μουσείου και την πρόταση που έχει καταθέσει  ο Δήμος Καρδίτσας για την ανάδειξή του.

Σε δηλώσεις της, εξάλλου, στάθηκε και στο γεγονός ότι στο Μουσείο φυλάσσεται η καρδιά του Νικόλαου Πλαστήρα και ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους του.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε τον Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο «Καραγκούνα» όπου ενημερώθηκε για την πλούσια ιστορία και το έργο του, ενώ στο τέλος δεν παρέλειψε να χορέψει τη γνωστή σε όλους «Καραγκούνα».

Λίγο πριν τις 15:00 το μεσημέρι συμμετείχε σε σύσκεψη που οργάνωσε η Δημοτική Αρχή Καρδίτσας, στο Δημαρχείο, με την παρουσία θεσμικών παραγόντων και με θέμα: «Η συμμετοχή της Καρδίτσας στους εορτασμούς για την εθνική παλιγγενεσία, το σήμερα και το αύριο».

Στο καλωσόρισμά του, ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος τόνισε τα εξής:  «Σας καλωσορίζουμε στη γενέτειρα του Ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης Γεωργίου Καραϊσκάκη αλλά και του Νικόλαου Πλαστήρα. Σας Καλωσορίζουμε σε μια περιοχή που πάντα πρωτοστάτησε στους αγώνες του Έθνους για  ελευθερία και ανεξαρτησία. Είμαστε χαρούμενοι που βρίσκεστε σήμερα μαζί μας γιατί οι Έλληνες σας έχουμε συνδέσει με σημαντικές στιγμές και μεγάλες επιτυχίες της χώρας. Θυμίζω τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τώρα τη ανάδειξη της σύγχρονης Ελλάδας μέσω της επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Είστε σε μια περιοχή που χτυπήθηκε από τον Ιανό πριν από λίγους μήνες. Σήμερα σχεδόν τίποτα δεν θυμίζει την ανείπωτη καταστροφή. Όλοι μαζί καταβάλαμε Τιτάνια προσπάθεια να ξεπεράσουμε τα προβλήματα. Η προσπάθεια συνεχίζεται για να κάνουμε τον Δήμο μας καλύτερο.

Σας καλωσορίζουμε στην πόλη μας και σε ανάμνηση αυτή της επίσκεψης σας προσφέρω ένα αριθμημένο αντίγραφο του μεγάλου Καρδιτσιώτη ζωγράφου Δημήτρη Γιολδάση. Ενός καλλιτέχνη που συνέδεσε τη ζωή του με το Θεσσαλικό τοπίο και τους ανθρώπους του μόχθου. Ο τίτλος του έργου είναι «πρωινό στη βοσκή» και ο πρωτότυπος πίνακας όπως και τα περισσότερα έργα του καλλιτέχνη βρίσκονται στη Δημοτική μας Πινακοθήκη, την οποία επίσης χτύπησε ο Ιανός και αναζητούμε κονδύλια για να την φέρουμε και πάλι στη πρότερη κατάσταση.

κ. Αγγελοπούλου σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στην πόλη μας και είμαστε βέβαιοι πως μαζί με τους άξιους συνεργάτες σας, θα συνεχίσετε την εξαιρετική δουλειά για την ανάδειξη της σύγχρονης Ελλάδας. Όπως ευχαριστούμε και τον Διευθυντή της Επιτροπής τον πρώην Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Αθ. Κανταρτζή για τα όσα έχει προσφέρει στη πόλη της Καρδίτσας καθώς και για το έργο που επιτελεί τώρα δίπλα σας. Αναδεικνύετε την Ελλάδα του πολιτισμού και της ιστορίας, αλλά και την Ελλάδα που διακρίνεται στις επιστήμες και στα γράμματα. Την Ελλάδα που έχει σπουδαίο παρελθόν, στιβαρό παρόν και ελπιδοφόρο μέλλον».

Σε δηλώσεις που προηγήθηκαν της σύσκεψης, η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου δήλωσε πως ως «Επιτροπή 2021» ζητήσανε από την Τοπική Αυτοδιοίκηση έργα που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του τόπου και αυτή, με τη σειρά της, κατέθεσε μοναδικές προτάσεις που βγάζουν τα θετικά στοιχεία μπροστά ώστε ο τόπος να έχει ανάπτυξη, να υπάρχουν δουλειές και για να ανέβει η Ελλάδα ακόμα πιο ψηλά.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας επεσήμανε πως η Καρδίτσα είναι γενέτειρα μεγάλων ηρώων και της Επανάστασης αλλά και μετέπειτα και πρόσθεσε πόσο σημαντική είναι η προσπάθεια που γίνεται ώστε η Ελλάδα να είναι ένα πραγματικό σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος ου δυτικού κόσμου.

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπογράμμισε πως το μόνο που μπορεί να σώσει την ανθρωπότητα είναι η ιστορική μνήμη.

Εν συνεχεία, ξεκίνησε η σύσκεψη όπου, εκτός των προαναφερόμενων, σύντομους χαιρετισμούς τοποθετήσεις απηύθυναν ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων π. Αμφιλόχιος, η βουλευτής κ. Ασημίνα Σκόνδρα, οι δήμαρχοι Μουζακίου Θεοφάνης Στάθης, Λ. Πλαστήρα Παναγιώτης Νάνος, Παλαμά Γιώργος Σακελλαρίου, η Αντιδήμαρχος του Δήμου Σοφάδων κ. Θώμη Καφάση, ο εκπρόσωπος του Δήμου Αργιθέα κ. Κ. Γραμμένος.

Επίσης, αντηλλάγησαν και συμβολικά αναμνηστικά δώρα. O δήμαρχος Καρδίτσας προσέφερε στην κ. Αγγελοπούλου μια μεταξοτυπία έργου του κορυφαίου Καρδιτσιώτη ζωγράφου Δημήτρη Γιολδάση, ενώ η Αντιδήμαρχος Σοφάδων κ. Καφάση και η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Αμφικτιονίας Θεσσαλών Καραγκούνηδων της έδωσαν από ένα μοναδικό παραδοσιακό χειροτέχνημα.

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Το πρόγραμμα ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού για το Σάββατο 12 Ιουνίου
Επόμενο άρθρο ΔΑΣ: Η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας ετοιμάζει άλλο ένα Συνέδριο βίας και νοθείας