Ειδήσεις

Δέματα Αγάπης προσέφερε η Ιερά μας Μητρόπολη ενόψει των Αγίων ημερών


 Περισσότερα από 2.400 δέματα Αγάπης προσέφερε η Ιερά μας Μητρόπολη. Σε Παλαμά και Καρδίτσα την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος αντάλλαξε χριστουγεννιάτικες ευχές και μοίρασε δέματα με τρόφιμα.
Για ακόμη μία φορά το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων συμπαραστάθηκε έμπρακτα στον συνάνθρωπο και προσέφερε«δέματα αγάπης» ενόψει των Αγίων ημερών των Χριστουγέννων και του Δωδεκαημέρου.
Εφέτος, η διανομή ξεκίνησε από το “Σπίτι Αγάπης” Παλαμά, στο οποίο σιτίζονται καθημερινά 30 συνάνθρωποί μας από την αρχιερατική Περιφέρεια Παλαμά.
Ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι σκοπός του Γ.Φ.Τ. είναι να βοηθάει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και αυτό γίνεται πραγματικότητα με την οργάνωση των Παντοπωλείων και των συσσιτίων όπως αυτό εδώ.


Τους τελευταίους 4 μήνες βέβαια το Γ.Φ.Τ. έχει επιδοθεί σε έναν φιλανθρωπικό αγώνα άνευ προηγουμένου, με ένα πολυσχιδές έργο αφήνοντας ανθρώπους χορτασμένους, με ενισχυμένη την ελπίδα και την πίστη τους μέσα στην καρδιά τους.
Οι Ιερείς μας με εθελόντριες και εθελοντές δραστηριοποιούνται καθημερινά σε όλα τα πλημμυρισμένα χωριά της Μητροπολιτικής περιφερείας μας, αθόρυβα, με αξιοπρέπεια και αποτελεσματικότητα. Ωστόσο, παρά τον ασταμάτητο αγώνα ακόμη οι ανάγκες παραμένουν μεγάλες.
Οι αριθμοί του πρώτου τριμήνου που ανακοινώσαμε στο Μήνυμά μας για τον “Έρανο Αγάπης” ξεπερνούν κάθε προηγούμενο και βεβαίως στην κοπή της Βασιλόπιτας του Γ.Φ.Τ. που προγραμματίζεται για 20 Ιανουαρίου 2024, θα παρουσιάσουμε αναλυτικά τον απολογισμό του έργου μας.
Κατόπιν, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Καρδίτσας, όπου στεγάζεται το “Σπίτι Αγάπης” Καρδίτσας και από εκεί συντονίζεται όλη η φιλανθρωπική δράση της Μητροπόλεως. Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Διευθύνων σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας κ. Παναγιώτης Τουρναβίτης.
Τα δέματα που θα μοιραστούν Φέτος για τα Χριστούγεννα στους τροφίμους των “Σπιτιών Αγάπης” είναι 500, και σε όλη την Μητρόπολη 2.457.
Ο Σεβασμιώτατος μίλησε επίκαιρα για την μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων και ευχήθηκε σε όλους ολοκαρδίως καλά Χριστούγεννα.


Η σημαντική αυτή προσφορά δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί δίχως την ευγενική χορηγία του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως καθώς και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας, η οποία προσέφερε εξ ολοκλήρου τα κρέατα και τα κοτόπουλα για τα δέματα στην Καρδίτσα.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.Τιμόθεος απηύθυνε δημόσια θερμότατες ευχαριστίες προς τους χορηγούς, κληρικούς, εθελοντές και κυρίως προς τον Υπεύθυνο του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Θεόκλητο Δήμου, οι οποίοι προσέφεραν τα μέγιστα, ώστε να πραγματοποιηθεί και εφέτος, με όλες τις αντικειμενικές δυσκολίες, η προσφορά «Δεμάτων Αγάπης» στους δοκιμαζόμενους αδελφούς μας.
Καλά Χριστούγεννα!

Προηγούμενο άρθρο Η Ακολουθία του Αγιασμού στο «Σπίτι Αγάπης» πόλεως Παλαμά και διανομή «δεμάτων αγάπης» ενόψει των Αγίων ημερών
Επόμενο άρθρο Χρ. Τριαντόπουλος: Ξεκίνησαν οι προκαταβολές προς τις πληγείσες επιχειρήσεις - 10,7 εκατ. ευρώ προς 713 επιχειρήσεις