Ειδήσεις

Η Ακολουθία του Αγιασμού στο «Σπίτι Αγάπης» πόλεως Παλαμά και διανομή «δεμάτων αγάπης» ενόψει των Αγίων ημερών


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού στο «Σπίτι Αγάπης» πόλεως Παλαμά.

Ανέφερε πως “Σήμερα, ήμαστε εδώ και αφού τελέσαμε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Χανδακλή, τελέσαμε και τον αγιασμό στο “Σπίτι Αγάπης”, το οποίο δεν άνοιξε από την αρχή όπως κάθε χρόνο, διότι οι ανάγκες των ανθρώπων καλύπτονταν και εμάς δεν μας ενδιέφερε να δείξουμε ότι κάνουμε έργο, αλλά να κάνουμε έργο, να κάνουμε έργο με γνώμονα την βοήθεια στους εμπερίστατους αδελφούς μας χωρίς δεύτερες σκέψεις, και μας θλίβει βαθύτατα όταν βλέπουμε να γίνονται δράσεις με αλλότριους σκοπούς.


Εμείς ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε εδώ παρόντες να βλέπει ο ένας τον άλλον κατά πρόσωπο, με καθαρή ματιά!”

Φέτος, λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης εκτός από τους τροφίμους, θα δοθούν επιπλέον τρόφιμα σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες της Αρχιερατικής Περιφέρειας Παλαμά, οι οποίες επλήγησαν από την πλημμύρα και τα έχουν απόλυτη ανάγκη.
Εκτός από τα δέματα με τρόφιμα, όπως ζυμαρικά, γάλα, όσπρια, λάδι κ.α., το Γ.Φ.Τ. αγόρασε από κρεοπωλεία του Παλαμά κρέας και λουκάνικα και αυτό το έπραξε για να στηρίξει την τοπική αγορά (όπως έκανε και με τα βιβλιοπωλεία που είχαν καθολική συμμετοχή, αλλά και με όλες τις επιχειρήσεις με τις οποίες συνεργάστηκε και προμηθεύτηκε το Γ.Φ.Τ. για τους πλημμυροπαθείς) κάτι που πρέπει να κάνουμε όλοι. Οφείλουμε ο ένας να στηρίζει τον άλλον και η Ιερά μας Μητρόπολη δίνει πρώτη το παράδειγμα!

Προηγούμενο άρθρο Μητροπολίτης Τιμόθεος: Οι νέοι πρέπει να στρέψουν το βλέμμα τους στον Χριστό – Αποκλειστική συνέντευξη στο Ράδιο Ηχόραμα
Επόμενο άρθρο Δέματα Αγάπης προσέφερε η Ιερά μας Μητρόπολη ενόψει των Αγίων ημερών