Ειδήσεις

Δεν υπάρχει άλλος σωτήρας για τον λαό εκτός από τον ίδιο – Της Κοινής Δράσης Εκπαιδευτικών Καρδίτσας


Είναι θεομηνία η ανυπαρξία πλημμυρικών χαρτών και αντιπλημμυρικών έργων; Είναι θεομηνία η ανυπαρξία μηχανισμού διάσωσης και περίθαλψης; Είναι θεομηνία η διάσωση να γίνεται από εθελοντές ακόμη και με κανό ή παιδικές βάρκες;

Είναι θεομηνία ακόμη σήμερα να μην έχουν καθαριστεί δημόσιες δομές εκπαίδευσης;

Είναι θεομηνία η ανακούφιση των πληγέντων να επαφίεται σε  αλληλέγγυους εθελοντές;

Είναι θεομηνία το να υπάρχουν ακόμη άταφα ζώα και να μην έχουν γίνει ψεκασμοί

Είναι θεομηνία δηλαδή μετά από όλα αυτά ο πρωθυπουργός να σου λέει πως θα πρέπει να πληρώνεις και ασφάλεια για να αποζημιώνεσαι στο μέλλον;

ΟΧΙ θεομηνία είναι η πολιτική που βάζει το κέρδος των λίγων πάνω από τις ζωές των πολλών, είναι η πολιτική της λεηλασίας της φύσης και του περιβάλλοντος, είναι το μέλλον που μας επιφυλάσσουν.

Για αυτό και καλούμαστε όλοι στο συλλαλητήριο στον Παλαμά την Κυριακή 1η  Οκτωβρίου, στις 12:00 για να απαιτήσουμε το αυτονόητο. Όχι μόνο πλήρεις αποζημιώσεις σε σπίτια και μαγαζιά, όχι μόνο την αποκατάσταση των δημοσίων υποδομών και του περιβάλλοντος αλλά να μην ξαναζήσουμε τέτοια καταστροφή.

Δεν περιμένουμε τίποτε από αυτούς που μας καίνε με τις φωτιές , μας πνίγουν – πλημμυρίζουν με την πρώτη δυνατή βροχή και μας σκοτώνουν στις ράγες και στους χώρους δουλειάς. Δεν περιμένουμε τίποτε κι από τη δικαιοσύνη τους που στο τέλος αν δεν τους αθωώσει εντελώς θα τους ρίξει στα μαλακά για να μπορούν οι επόμενοι να συνεχίζουν ανενόχλητοι την ίδια εγκληματική πολιτική.

Να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας και να μην την αναθέσουμε σε πολιτικάντηδες που όχι μόνο διακρίθηκαν για την ανικανότητά τους αλλά πλιατσικολογούν την βοήθεια εξαγοράζοντας μέσα στην καταστροφή ψήφους και συνειδήσεις. Πρέπει να πάρουν επιτροπές πληγέντων με τα σωματεία και τους συλλόγους τους την ευθύνη  της συγκέντρωσης και διανομής της βοήθειας, να συντονίσουν τις ομάδες των εθελοντών και να συνεχίσουν τη διεκδίκηση πλήρους αποζημίωσης για κάθε κατεστραμμένη περιουσία και αποκατάστασης υποδομών και περιβάλλοντος.

Προηγούμενο άρθρο Μέριμνα ζητά η Α. Σκόνδρα για κατολισθήσεις εντός οικισμών Λίμνης Πλαστήρα
Επόμενο άρθρο Ο Δήμος Μουζακίου εκφράζει ευχαριστίες σε όλους όσους προσέφεραν βοήθεια για τους πληγέντες