Ειδήσεις

Μέριμνα ζητά η Α. Σκόνδρα για κατολισθήσεις εντός οικισμών Λίμνης Πλαστήρα


Την ανάγκη ενίσχυσης του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, για την αντιμετώπιση ειδικών προβλημάτων από κατολισθήσεις που προκάλεσε στην περιοχή, η θεομηνία “Daniel”, ζητά με παρέμβαση της η Βουλευτής, κ. Ασημίνα Σκόνδρα.

Απευθυνόμενη στους συναρμόδιους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, Υποδομών και Μεταφορών και Εσωτερικών και στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, τους ενημέρωσε ότι τα ειδικά προβλήματα των κατολισθήσεων, προέκυψαν και μάλιστα βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη, εντός του οικιστικού ιστού Κοινοτήτων όπως στο Μορφοβούνι, που είναι η πρωτεύουσα του Δήμου, στην Τ.Κ. Μοσχάτου και σε άλλα. Εξήγησε δε, ότι οι καταστροφές δεν αφορούν μόνο κοινόχρηστους χώρους και αλλά και οικίες και επιχειρήσεις.

Η Βουλευτής ζήτησε από τους Υπουργούς, να λάβουν υπόψη τους την μορφολογίακαι την γεωγραφική θέση του Δήμου, που είναι ορεινός και ευάλωτος και να προχωρήσουν στη λήψη μέτρων, ώστε άμεσα να γίνουν οι απαραίτητες γεωλογικές μελέτες, δεδομένου ότι επίκειται χειμώνας και ο κίνδυνος που ελλοχεύει είναι μεγάλος.

Επιπλέον, κρίνει σημαντική και προωθεί την άμεση ενεργοποίηση του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος Αγράφων, στο οποίο έχουν ενταχθεί οι Δήμοι Λίμνης Πλαστήρα και Αργιθέας, ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες, για την αποκατάσταση των υποδομών.

Σε συνεχείς επικοινωνίες της, η κ. Σκόνδρα συζητά εκτενώς, με τους αρμόδιους Υπουργούς και Υφυπουργούς,για τα παραπάνω ζητήματα, καθώς, για τα αντίστοιχα ζητήματα όλου του Νομού μας, εστιάζοντας σε δράσειςπου είναι απαραίτητες, για την προστασία των κατοίκων, των οικιών και των υποδομών στην Π.Ε. Καρδίτσας.

Παράλληλα, προώθησε σχετικό έγγραφο του Δημάρχου Λίμνης Πλαστήρα, μέσω της διαδικασίας κοινοβουλευτικού ελέγχου της Βουλής των Ελλήνων.

 

Προηγούμενο άρθρο Οικοδόμοι Καρδίτσας: Όλοι και όλες στο μεγάλο Πανκαρδιτσιώτικο συλλαλητήριο
Επόμενο άρθρο Δεν υπάρχει άλλος σωτήρας για τον λαό εκτός από τον ίδιο - Της Κοινής Δράσης Εκπαιδευτικών Καρδίτσας