Ειδήσεις

Δεντροφύτευση στο 3ο Γυμνάσιο Καρδίτσας


Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος το 3ο Γυμνάσιο Καρδίτσας, σε συνεργασία με τον Δήμο Καρδίτσας, πραγματοποίησε δενδροφύτευση στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου με στόχο την περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθμισή του.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 4-6-2021 κάθε Τμήμα του σχολείου συνοδευόμενο από τον καθηγητή του φύτεψε και «υιοθέτησε» από ένα δενδρύλλιο, παρουσία του Αντιδημάρχου Πρασίνου κ. Σπύρου Κουρτεσιώτη. Τα δέντρα αυτά φυτεύτηκαν  με ιδιαίτερο ζήλο από τους μαθητές του Σχολείου μας σύμφωνα με τις οδηγίες της Υπεύθυνης Πρασίνου κ. Μαρίνας Δουλγεράκη και βρίσκονται υπό την προστασία των μαθητών μας.

Κατά τη διάρκεια της δενδροφύτευσης οι μαθητές είχαν της ευκαιρία να μιλήσουν με την κ. Δουλγεράκη και να αντλήσουν πολύτιμες πληροφορίες τόσο για τη φύτευση όσο και για τη φροντίδα των δέντρων αυτών. Οι μαθητές εργάστηκαν με ζήλο και μεράκι, για να σκάψουν σωστά το χώμα, να φυτέψουν τα δενδρύλλια και να τα στηρίξουν με ειδικούς πασσάλους για προστασία από τον άνεμο. Υποσχέθηκαν μάλιστα να τα φροντίζουν, όσο θα φοιτούν στο σχολείο.

Μέσα από όλη αυτή τη δράση πρέπει να γίνει αντιληπτό πως η δημιουργία οικολογικής συνείδησης είναι αναμφίβολα θέμα παιδείας. Αξίζει να δώσουμε στα μαθητές μας τα κατάλληλα ερεθίσματα και να τους διδάξουμε τον σωστό δρόμο σε σχέση με τη συμπεριφορά τους απέναντι στο περιβάλλον. Μέσα από τέτοιου είδους δράσεις στόχος είναι η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών μας, ώστε να υπάρχουν στο μέλλον πολίτες με περιβαλλοντική παιδεία, κάτι που αποτελεί ύψιστη αναγκαιότητα για την εποχή μας.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Καρδίτσας, τον Αντιδήμαρχο Πρασίνου  κ. Σπύρο Κουρτεσιώτη και την Υπεύθυνη Πρασίνου κ. Μαρίνα Δουλγεράκη για την αμέριστη στήριξή τους στην πραγματοποίηση της δενδροφύτευσης.  Συγχαίρουμε, τέλος, όλους τους μαθητές του σχολείου μας για την άψογη συμπεριφορά τους καθόλη τη διάρκεια της δραστηριότητας  και τους  ευχόμαστε να έχουν και άλλες πολλές ευκαιρίες στο μέλλον, για να συμβάλουν στην προστασία και αναβάθμιση του Περιβάλλοντος.

Προηγούμενο άρθρο Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συμμετοχή κοινού οι πτήσεις Εθισμού της Αερολέσχης
Επόμενο άρθρο 3 νέα θετικά κρούσματα covid στην Καρδίτσα