Ειδήσεις

ΔΕΠΑ Υποδομών (Όμιλος Italgas): Ολοκληρώθηκε η εταιρική αναδιοργάνωση στην Ελλάδα


Αθήνα, 5 Οκτωβρίου 2023 – Η ΔΕΠΑ Υποδομών (Όμιλος Italgas) ανακοινώνει την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας εταιρικής αναδιοργάνωσης στο πλαίσιο της επιχειρησιακής της λειτουργίας στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η διαδικασία έλαβε χώρα μέσω συγχώνευσης με απορρόφηση της ΕΔΑ ΘΕΣΣ και της ΕΔΑ Αττικής, αμφότερες θυγατρικές του ομίλου ΔΕΠΑ Υποδομών, στη ΔΕΔΑ (Δημόσια Επιχείρηση Διανομής Αερίου Α.Ε.).

Συνεπεία της συγχώνευσης, η ΔΕΔΑ αναλαμβάνει την ανάπτυξη και λειτουργία του δικτύου διανομής φυσικού αερίου σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας όπου δραστηριοποιείται ο Όμιλος ΔΕΠΑ Υποδομών. Η εταιρεία διαχειρίζεται σήμερα περίπου 7.700 χιλιόμετρα δικτύου και εξυπηρετεί περισσότερους από μισό εκατομμύριο πελάτες.

Σε συνέχεια της συγχώνευσης, η Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΔΕΔΑ εξέλεξε το Διοικητικό Συμβούλιο και όρισε τον κ. AlessandroMenna ως Πρόεδρο του νέου ΔΣ. Ακολούθως, το Διοικητικό Συμβούλιο ανέθεσε στην Κα. Francesca Zanninotti τη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου.

Η Κα. Francesca Zanninotti, μηχανικός διοίκησης, διαθέτει πολυετή πείρα στον τομέα της διανομής φυσικού αερίου. Έχει διατελέσει Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΔΕΔΑ και της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, καθώς και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Acam Gas στη Λιγουρία και της Medea, της θυγατρικής του Ομίλου Italgas που υλοποιεί την ανάπτυξη δικτύων διανομής στη Σαρδηνία.

Προηγούμενο άρθρο Αστέριος Βασιλάκος: Σκληρή … η καθημερινότητα του Μουζακίου
Επόμενο άρθρο Η Περιφέρεια στηρίζει την συμμετοχή φοιτητών σε διεθνή διαγωνισμό